София. Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в

...
София. Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Черна гора на 11 и 12 юли

София. Президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване
в Черна гора на 11 и 12 юли, оповестиха от пресцентъра президента . На 11 и 12 юли президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Черна гора по покана на президента Мило Джуканович. Българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала от черногорския си сътрудник в президентския замък в историческата столица Цетине. Двамата ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации, след което ще дадат взаимна конференция.

Задълбочаването на двустранното съдействие в стопанската система, образованието, науката, нововъведенията и технологиите, партньорството в областта на сигурността и защитата, районното съдействие в Югоизточна Европа, както и европейската вероятност на Черна гора се чака да бъдат във фокуса на срещите на президента Румен Радев по време на формалното му посещаване.

В Черна гора българският държавен глава ще беседва и с ръководителя на Народното събрание Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

В постройката на черногорския парламент Румен Радев ще открие изложбата " Черна гора и България 1878-1918 година " – взаимен план на държавните архиви на България и Черна Гора, която показва исторически документи за двустранните връзки.

По време на формалното си посещаване в Черна гора президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка му Десислава Радева.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР