София. През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен

...
София. През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен
Коментари Харесай

НИМХ: Максималните температури утре ще са предимно между 17° и 22°, в София около 17°

София. През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова. През нощта от северозапад облачността ще стартира да се усилва и на доста места в Северозападна и Централна Северна България ще превали временен дъжд, ще има и гръмотевици. След среднощ вятърът там ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще стартират да се намаляват, минималните ще са сред 8° и 13°, в София към 9°.

Утре нарастването на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще е най-вече купесто-дъждовна, с превалявания от дъжд и гръмотевици; има условия и за местни интензивни количества и градушки. В крайните източни региони през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад, в източните региони от изток-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в София към 17°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 11-14°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, нa доста места съпроводен с гръмотевици, над 2000 метра – преваляванията ща са от сняг. Ще духа до сдържан северозападен, по-високите и открити елементи югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР