София. През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен

...
София. През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще има валежи, в следобедните часове на места в Южна България - придружени с гръмотевици

София. През идващото денонощие през страната ще минава леден атмосферен фронт. През нощта вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до сдържан и с него ще нахлува студен въздух. На доста места, основно в Северна България, ще има превалявания. Това заяви за Агенция „ Фокус “ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Утре облачността ще е забележителна. Ще има превалявания, в следобедните часове тук-там в Южна България, съпроводени с гръмотевици. Ще продължи да духа североизточен вятър, най-вече слаб, в Източна България – сдържан. Дневните температури ще се намалят доста и оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°, в София към 20°. Вечерта от северозапад ще стартира понижение на облачността.
Над Черноморието също ще има забележителна облачност и превалявания. Ще духа сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.
В планините ще бъде облачно, по високите елементи мъгливо. Ще има превалявания, тук-там с гръмотевици. Ще духа най-вече сдържан северен, по-късно денем североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 10°.
Атмосферното налягане сутринта ще бъде близо до междинното за месеца. През деня ще се покачва.
В сряда ще е съвсем без превалявания, облачността ще намалее. Вятърът от североизток ще отслабне, най-късно в югоизточните региони. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 22° и 27°. През идващите дни още веднъж ще бъде слънчево. Сутрин ще е относително хладно, дневните температури постепенно ще се покачват.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР