София. През нощта валежите ще продължат, почти навсякъде ще са

...
София. През нощта валежите ще продължат, почти навсякъде ще са
Коментари Харесай

НИМХ: Минималните температури утре ще са между минус 2° и 3°, в София около минус 2°

София. През нощта преваляванията ще продължат, съвсем на всички места ще са от сняг, най-вече от дъжд ще са по Черноморието; тук-там в източната половина от страната количествата ще са обилни и ще продължи да нараства снежната завивка. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова. Ще духа сдържан, в източните региони до мощен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София към минус 2°.

Утре ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините преваляванията ще продължат и там на доста места към момента ще са обилни. В Западна България последователно ще отслабват, в множеството места и краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан, в Източна България мощен север-североизточен вятър; там остават изискванията за виелици и навявания. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София към 1°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност. Вечерта ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против понеделник по северното крайбрежие ще минават и в сняг. Ще духа мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с значителни снеговалежи. Ще духа мощен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания; след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР