София. През нощта облачността над по-голямата част от страната ще

...
София. През нощта облачността над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево, температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 9° и 14°

София. През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно. На места в низините и към водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще е съвсем безшумно, с минимални температури от минус 2° до 3°. Утре ще е най-вече слънчево. След обяд в Източна България ще се появи слаб южен вятър. Температурите още малко ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Евгения Егова.
Атмосферното налягане ще се покачва още и ще се приближи до междинното за януари.
По Черноморието ще е най-вече слънчево. В утринните часове в обособени региони ще има ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще са 10°-12°. Температура на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е най-вече слънчево. Вятърът на всички места ще се ориентира от запад-югозапад и ще е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 5°.
В неделя и понеделник времето ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно. В низините тук-там ще е мъгливо или със слоеста облачност и там ще остава релативно по-студено, а в планините и планинските региони ще се затопли още. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 10° и 15°. Във вторник облачността ще се усили, на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще стартира постепенно захлаждане.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР