София. Предстои прием по подмярка 7.2 Инвестиции в създаването, подобряването

...
София. Предстои прием по подмярка 7.2 Инвестиции в създаването, подобряването
Коментари Харесай

Заместник-министър Момчил Неков: Предстои прием по подмярка 7.2 и целта е да кандидатстват възможно най-много общини

София. „ Предстои банкет по подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от ПРСР 2014-2020 година и задачата е да аплайват допустимо най-вече общини “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков на среща с представители на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ). Това оповестиха от Министерството на земеделието .
На срещата представителите на Министерството на земеделието, на Управляващият орган на ПРСР и на локалната власт разискаха ефикасното обмисляне на идния банкет на планови оферти по подмярка 7.2, която е част от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “.
„ Планираме да отворим подмярката с четири процедури за водоснабдяване, пътища, улици и тротоари и възобновими енергийни източници “, заяви Момчил Неков. Той акцентира, че до 2025 година всички планове би трябвало да бъдат изпълнени и платени. По думите му бюджетът от всички оповестени приеми за една община поотделно не би трябвало да надвишава 10 млн. евро.
„ Мярката е от основно значение за общините от селските региони на страната “, обявиха представителите на локалната власт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР