София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с представители на Асоциацията на гражданите с увреден слух

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов беседва през днешния ден в Народното събрание с представители на Асоциацията на жителите с повреден слух. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . С тях той разиска напредъка по приемането на Закона за българския жестов език, който е направен с тяхното ефективно присъединяване. В срещата участваха и ръководителят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова и зам.-председателят на обществената комисия Светлана Ангелова. Представителите на Асоциацията на жителите с повреден слух посетиха Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ - Пловдив област Младен Шишков, който също взе участие в диалога.
Миналата година Народното събрание отхвърли Законопроект на Българска социалистическа партия за жестомимичния език, защото той не отговаряше на потребностите на хората. Тогава ПГ на ГЕРБ пое ангажимент да приготви законопроект, който да е съответен по отношение на техните потребности.
По време на срещата стана ясно, че към този момент има подготвени мнения от Министерството на труда и обществената политика и от Министерството на образованието, като само остава и Министерството на финансите да изготви такова. Предстои основаването и на междуведомствена работна група, в която да бъдат прецизирани текстовете в законопроекта преди да се пристъпи към неговото внасяне в Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР