София. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на

...
София. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на
Коментари Харесай

Д-р Александър Оскар към Цветан Цветанов: България е получила статут на кандидат за пълноправен член в Международния алианс за възпоменание на Холокоста

София. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира среща с ръководителя на организацията на евреите в България „ Шалом “ доктор Александър Оскар и ръководителя на фондация „ Цедака “ и член на Изпълнителното бюро на организацията на евреите в България доктор Максим Бенвенисти. Това оповестиха от пресцентъра на партията. Двамата оповестиха на Цветанов новината, че на България е даден статут на кандидат-член в Международния алианс за възпоменание на Холокоста, което дава ясна вероятност за пълноправно участие на страната ни в организацията в идната една година. Гостите срещнаха Цветанов с активността на „ Шалом “ в поддръжка на напъните на Министерството на външните работи в тази тенденция.
По време на срещата представителите на организацията на евреите в България подчертаха ефикасната работа на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси в интервала 2009-2013 година, когато Цветан Цветанов е бил ръководител на съвета в качеството си на заместител министър-председател и министър на вътрешните работи.
Д-р Александър Оскар и доктор Максим Бенвенисти предадоха специфични поздрави на зам.-председателя на ГЕРБ от ръководителя на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Участниците в срещата означиха високата оценка, която редица организации и държавни институции в Съединени американски щати дават на ясно изразените от Цветанов позиции по отношение на атентата на летището в Сарафово през 2012 година, които дадоха подтик на образуването на обща позиция на Европейския съюз по противодействието на тероризма.
По време на срещата бяха разисквани и съществени акценти от работата на „ Шалом “. Двамата представители на организацията обявиха желанието си да подкрепят напъните на Народното събрание, на държавното управление на Бойко Борисов и на всички институции за одобряване на толерантността в страната ни. Д-р Александър Оскар и доктор Максим Бенвенисти показаха своите хрумвания за отбелязване на 75-тата годишнина от спасяването на българските евреи и с признателност одобриха готовността на Цветан Цветанов да спомага оптимално за достойното отбелязване на тази годишнина.
От своя страна, ръководителят на ПГ на ГЕРБ оцени високо концепцията за показване на разнообразни аспекти от историята и живота на еврейската общественост в България пред политици от всички партии. Той съобщи подготвеност в границите на Лятната академия на МГЕРБ да бъде обособен специфичен панел по тематиката. Цветан Цветанов очерта пред доктор Оскар и доктор Бенвенисти вероятните трендове за одобряване на толерантността в българското общество, което изисква интензивно присъединяване от страна на институциите, НПО-та и изключително положителният персонален образец на политиците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР