София. Председателят на АБВ Румен Петков и председателят на младежката

...
София. Председателят на АБВ Румен Петков и председателят на младежката
Коментари Харесай

Председателят на АБВ Румен Петков получи покана за визита в Йордания от председателя на парламентарно представената йорданска партия „Послание“ Хасем Кашу

София. Председателят на АБВ Румен Петков и ръководителят на младежката организация на партията Пламена Заячка, взаимно със съветника на политическата мощ по арабските въпроси Анастас Терзобалиев, организираха среща с ръководителя на йорданската парламентарно показана партия „ Послание “ Хасем Кашу. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
На събитието участваха доктор Хасан Ал Бармауи, почетен консул на Хашемитско кралство Йордания инж. Абдул Ал Ахмед, който е ръководител на йорданската общественост в България. Представителите на арабската страна обърнаха изключително внимание на визитата на Румен Петков в Йордания през 2007 година, в която той бе част от делегацията, ръководена от президента Георги Първанов (2002-2012). Те показаха, че резултатите от тогавашните договорености са послужили като насочна точка за задълбочаване на обичайно положителните взаимоотношения с тяхната страна. По думите им споразуменията реализирани тогава в региона на противодействието на тероризма и проведената престъпност са първите реализирани със страна членка на Европейски Съюз и точно те са дали съображение на Съвета на вътрешните министри на обединена Европа да задълбочи съдействието с Кралство Йордания в тази сфера.
По време на диалога Румен Петков предложи разискването и приемането на декларация сред АБВ и йорданската партия „ Послание “, което ще даде нов подтик на връзките сред България и Йордания. В отговор представители на арабската страна насочиха специфична покана към него да посети Хашемитското кралство, като показаха, че Политическа партия „ Алтернатива за българско възобновление “ може да бъде стожер в връзките сред двете страни и да спомогне за задълбочаване на съдействието и икономическото партньорство, което е обичайно положително в области като просвета, туризъм, селско стопанство, строителство. Специално внимание бе обърнато на предлагането на Петков за образование на студенти от арабската страна в нашата страна, откакто той показа за извършен диалог за налагането на такава процедура с ректорите на университетите от Плевен, Пловдив, Стара Загора и София.
В края на срещата Хасем Кашу подари на Румен Петков специфичен подарък – албум, който отразява традициите и същността на йорданския народ и неговото връзки и респект към кралската институция в страната и крал Абдула Втори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР