София празнува Деня на Независимостта.Преди 115 години на този ден

...
София празнува Деня на Независимостта.Преди 115 години на този ден
Коментари Харесай

София празнува Деня на Независимостта

София чества Деня на Независимостта.

Преди 115 години на този ден е реализирана най-висшата фантазия и цел на българските възрожденици. 

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който взе присъединяване в честванията в София отдадени на Деня на Независимостта. 



" Следват дълги и тежки месеци на дипломатически договаряния, тъй че Великите сили и Русия да признаят тази самостоятелност. Този дипломатически триумф е предшестван и подсилен от удивителния икономически и стопански напредък на младата Българска страна. Между датите на Съединението и Независимостта България е една от най-бързо разрастващите се страни в Европа и света. Това самочувствие на политическия хайлайф способства да реализираме тези значими цели, да станем равни на другите европейски нации, тъй като можем да седнем като тях на масата на договарянията и сами да ковем нашата орис. Това самочувствие води през идващите години до опити за експанзия в опити за решение на българския народен въпрос по метод, който води до две национални произшествия ", добави той, написа novini.bg.  



" Събитията преди 115 години ни научиха на три политически урока, които би трябвало да помним и през днешния ден. Първият е, че когато българите се обединят към общи цели и работят дружно, когато желаят страната им да се въздигне стопански и икономически, нищо не може да ги спре. Вторият е, че някои от най-големите външни, стопански и политически триумфи могат да бъдат реализирани, без да се пролее капка кръв, без да бъде изстрелян нито един патрон, единствено с методите на дипломацията. Третият урок е, че в случай че желаеме да успеем, вместо да си съперничим с нашите съседи, можем да работим дружно, тъй че всички да вървим напред и взаимно да си оказваме помощ ", разгласи акад. Денков.



" Надявам се, че всички политици схващат през днешния ден смисъла на тези уроци, тъй като в случай че желаеме да успеем – би трябвало да ги използваме и да ги използван към актуалния свят. Защото триумфите през днешния ден се базират на същинските исторически уроци, а не на измислени патриотарски легенди. Ще използваме всички политически уроци, с цел да може България през идващите години да получи мястото, което ѝ се поставя, на европейската карта, като независима, самостоятелна и сполучлива страна, в която ние, нашите деца и нашите внуци, желаеме да живеем, тъй като това е най-хубавото място за живот ", приключи словото си премиерът Николай Денков.  



На събитието, което се организира пред Паметника на Независимостта на площад " Княз Александър I "  в София, участваха още кметът на столицата Йорданка Фандъкова и ръководителят на СОС Георги Георгиев. В тържествената стратегия присъединяване взеха Софийският духов оркестър, разбъркан хор " Света София "  с началник Валентин Бобевски, вокален квартет " Светоглас "  и актрисата Василка Сугарева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР