София прайд и Поход за семейството ще се проведат в

...
София прайд и Поход за семейството ще се проведат в
Коментари Харесай

София Прайд и Поход за семейството ще се проведат в столицата днес

София прайд и Поход за фамилията ще се проведат в София през днешния ден, оповестява БНР. „ София прайд ” се организира за 11-ти път, а Походът за фамилията – за първи път. Освен в София такова шествие ще има и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Очаква се в него да се включат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В София събитието стартира в 14 ч. на площад Народно заседание, като най-после към небето ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис " ЗА фамилията от мъж и жена ". Два часа по-късно пред паметника на Съветската войска ще стартира „ София прайд ”.

“София прайд “ има за цел да обърне внимание както на политиците, по този начин и на обществото и да ги образова, да ги осведоми, че ние сме тук и съществуваме, само че нашите права не са равни и ние желаеме това да се промени “, изясни един от уредниците му Лилия Стоева.

Заради двете събития ще има ограничавания в придвижването. Около 1500 служители на реда ще охраняват двете шествия.

Двете събития ще съвпаднат и с шествие на националисти, което потегля от НДК. Преди дни евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки изиска полицията да забрани гей парада. „ Ние настояваме полицейските чиновници да бъдат там, където би трябвало, а не да охраняват събитие на хора, които са решили да ни натрапят своите разлики “, съобщи той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР