София. Правителството одобри проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна

...
София. Правителството одобри проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна
Коментари Харесай

Одобрен е проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на разходи, направени от инвеститора „Скейл Фокус” АД

София. Правителството утвърди план на Договор за даване на безплатна финансова помощ за отчасти възобновяване на направените от вложителя „ Скейл Фскус " АД наложителни осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, заели новите работни места, свързани с реализирането на сертифициран капиталов план по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

С приемането на решението се обезпечава използването на мярката по член 22д от ЗНИ в интервала 2021 - 2023 година, която мярка е декларирана при узаконяването и е за поощряване на капиталовия план „ Растеж на ФОКУС “, гр. София, с публикуван документ за инвестиция клас „ А ", № А-176 от 22 януари 2020 година

Компанията дава високотехнологични услуги и решения в областта на електронната търговия, електронното опазване на здравето, обезпечаване, енергетика, телекомуникации, логистика и други на клиенти в Европа, Северна Америка и Близкия Изток, като има офиси и представителства в София, Пловдив, Бургас и Варна, както и в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон и Скопие.

Предвижда се в тригодишния интервал на осъществяване на плана придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи в размер на 2,77 млн. лева и откриване на 300 нови работни места. Одобрената безплатна финансова помощ е в размер до 1,77 млн. лева за отчасти възобновяване, за интервал до 12 месеца от разкриването на съответното работно място, на направените от вложителя наложителни осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, заели новите работни места, свързани с реализирането на плана. С контракта вложителят поема ангажимент да поддържа инвестицията и заетостта за период от минимум пет години от осъществяването на плана.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР