София. Повече от 350 военнослужещи с над 50 единици техника

...
София. Повече от 350 военнослужещи с над 50 единици техника
Коментари Харесай

Ген.-майор Михаил Попов: 350 военнослужещи с над 50 единици техника оказват помощ на „Гранична полиция“ по наблюдение и охрана на държавната граница

София. Повече от 350 военнослужещи с над 50 единици техника оказват помощ на „ Гранична полиция “ по наблюдаване и защита на държавната граница и справяне с мигрантския напън. Това сподели ген.-майор Михаил Попов, пълководец на Сухопътните войски, в изявление за предаването „ За достойнството и славата на България “ на Радио „ Фокус “ , във връзка празника на пехотата.

„ През цялата година ние сме в действителност там, където обществото има потребност от нас – оказваме помощ при гасенето на пожари, оказваме помощ на локалната власт да се оправи с последствията от тежки зимни условия. През цялата година унищожаваме невзривни муниции и в действителност това е най-видимата част от нашата активност “, означи генералът.

По думите му това, което остава по-невидимо за обществото, е подготовката по съществени задачи на защита. Той уточни огромните учения на полигоните на Корен и Ново село. Генералът даде висока оценка на военнослужещите от Сухопътни войски, които вземат участие в задачите за поддръжка на интернационалния мир и сигурност.

„ Ние се стараем да бъдем съответни на актуалните закани, стараем се да придобиваме въоръжение и техника, които са на модерно равнище. Не всичко става толкоз бързо, колкото ни се желае, да не загатваме главният план на Сухопътни войски за новата бойна машина. Но аз съм уверен оптимист, че ще успеем да свършим и тази работа по плана. Мисля, оценката за Сухопътни войски няма да я давам аз, ще я дават военното и политическо управление на Министерство на защитата. Но по моите наблюдаване, моята скромна оценка е, че Сухопътни войски стоят добре и като осъществяването на дилемите, и като подготовката на персоналния състав “, добави ген. Михаил Попов.

Евелина БРАНИМИРОВА

Цялото изявление можете за видите в раздел „ Мнение “

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР