София. Получихме отговори на запитванията си от 6 от 8-те

...
София. Получихме отговори на запитванията си от 6 от 8-те
Коментари Харесай

Служебният министър Кирил Петков: Получихме отговори на запитванията си от 6 от 8-те големи кредтополучателя на ББР

София. Получихме отговори на запитванията си от 6 от 8-те огромни кредтополучателя на ББР. Това сподели на брифинг служебният министър на стопанската система Кирил Петков, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
Двете компании, които не са дали никакъв отговор, са " Благоевград БТ " и " Транспект " АД, като министърът ще държи да получи подобен. Другите компании са изпратили писмен отговор.
" Някои от тях се извиняват, че не могат да дойдат. Други изясняват какво е било целевото потребление на техните заеми ", добави Кирил Петков.

Икономическият министър уточни, че положителната вест е, че шестте компании, които са върнали отговор, обслужват заемите си.
" Много съм благополучен като принципал на ББР, че макар, че има огромни рецензии към метода, по който банката е давала заеми на огромни компании, вместо да следи прецизно дребните и междинни предприятия, най-малко въз основата на тези писма първата индикация е, че парите, които са били употребявани и дадените заеми сега се обслужват без никакви проблеми ", добави той.

По думите на Петков остава въпросът дали даденият 1 милиарда лева е най-хубавият метод за целево потребление на държавни средства.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР