София. По време на кризата се направиха същите грешки, каквито

...
София. По време на кризата се направиха същите грешки, каквито
Коментари Харесай

Петър Чобанов, ДПС: По време на кризата се направиха същите грешки, каквито се направиха през 2009 и 2010 г.: задържани плащания до последния момент

София. По време на рецесията се направиха същите неточности, каквито се направиха през 2009 и 2010 година: арестувани заплащания до последния миг. Това сподели претендентът за депутат от Движение за права и свободи в 31 МИР-Ямбол Петър Чобанов в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ . Той е втори в листата.

„ Финансовата политика преди рецесията би трябвало да разграничим с тази след рецесията. Преди рецесията, макар редица несъответствия с естествената финансова политика и най-много огромните разходи през декември, когато се концентрира максимален % от разноските, въпреки всичко изглеждаше като недостиг, че реализира някакви резултати “, добави той.

„ През декември 2020 година 30% от разноските за дотации, прехрана и финансови разноски са изхарчени единствено за месец. Преразпределението в Брутният вътрешен продукт тогава стига 50%. Това е страшна неефективност, която по този начин и не се научиха, че не се прави по този начин. Трябва последователно през годината да бъдат харчени тези пари, че даже и в спешен интервал. За да стигат парите до хората, би трябвало да се въртят по-бързо. Това е остарял принцип в стопанската система – че повече обороти основават и повече артикул. За страдание грешките не са научени и се повтарят. Те имат користна цел – парите да стигат до този, до който те решат да стигнат, а не до този, до който би трябвало да стигнат. Трябва да стигат до нуждаещите се хора в тази рецесия “, сподели още Чобанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР