София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които

...
София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които
Коментари Харесай

До края на 2019 г. ще е ясно дали и колко стадиони ще строим за голям форум

София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които могат да домакинстват мачове на двете футболни шампионати, за които кандидатура приготвят България, Румъния, Гърция и Сърбия. Представители на четирите страни се срещнаха през днешния ден в Бояна. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи в " Още от деня ", че днешната среща е следващата значима крачка към реализирането на общата кандидатура на четирите страни за домакинство на огромен футболен конгрес.

При идната среща - на 12 април в Солун, ще бъде подписан меморандум, а до края на годината откакто експертна група проучва всички стопански параметри, плюсове и минуси, ще се вземе дефинитивно решение за общата кандидатура.

Кралев разяснява, че четирите страни имат самочувствието, че могат да се оправят с такова домакинство.

През април всяка страна ще показа отчет какви игрища може да построи. Само Румъния дава отговор на тези критерии в този момент.
 България би трябвало да работи най-усилено за Европейското по футбол България би трябвало да работи най-усилено за Европейското по футбол
София, Пловдив, Варна и Бургас са единствените български градове, които могат да домакинстват мачове на двете футболни шампионати, за които кандидатур...

Ако участваме в организирането на Световно състезание, би трябвало да построим 4 стадиона с потенциал 40 000 души. За европейско стадионите са 3, с потенциал към 30 000 души. Грубо цената е 1000 евро на седалка. Един стадион, по груби сметки, е сред 60 000 и 80 000 евро.

Бразилия и Южна Африка се оправиха със международно състезание, при доста по-лошо икономическо положение и политическа рецесия, разяснява още министърът на младежта и спорта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР