София. Петър Витанов, евродепутат БСП, в седмичното обзорно политическо предаване

...
София. Петър Витанов, евродепутат БСП, в седмичното обзорно политическо предаване
Коментари Харесай

Беновска: Петър Витанов: Корнелия Нинова е временно явление, аз съм социалист завинаги!

София. Петър Витанов, евродепутат Българска социалистическа партия, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 2-ри юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:



Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия и ръководството

“Един ден откакто разбрахме, че Асен Василев ще бъде идващият министър-председател, вероятно с поддръжката на Българска социалистическа партия и един ден откакто разбрахме, че Елеонора Митрофанова желае да закрие съветското посолството в София, което значи, че пък в Москва българското посолство няма да съществува повече и представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че ще обмислят този въпрос и ще го обсъдят с Путин - споделям добър ден на евродепутата от Българска социалистическа партия Петър Витанов. Какво вършиме с Корнелия Нинова, към този момент като вицепремиер и като човек, който може би ще желае да бъде във властта, без значение от вътрешната опозиция, част, от която сте Вие, против това? ” стартира диалога Беновска. Витанов изясни, че пробват да дадат вяра на разочарованите хора от позициите на Българска социалистическа партия и нейната политика.

“Корнелия Нинова е преходно събитие, уповавам се да има партия и след нея ” съобщи евродепутатът. Беновска означи, че Българска социалистическа партия сама си я е избрала и Нинова е към този момент втори мандат отпред. Витанов разяснява, че “стабилизира ” не е точната дума, поради срутва в поддръжката на социалистите. Водещата сподели, че Българска социалистическа партия го “вадят огромен меч, но мек ”. Евродепутатът показа, че го боли за положението на партията и изпитва същински терзания дали въобще може да се възвърне доверието към Българска социалистическа партия. “Не желая да приказвам против един или различен, само че можем да изглеждаме по различен метод, можем да възстановим доверието, да бъдем атрактивни и че има други хора в Българска социалистическа партия, за които властта не е самоцел, тъй като чух, че Българска социалистическа партия ни е на второ място.

БСП постоянно ни е била преди всичко, от генерации обратно ” сподели още Витанов. Беновска означи, че евродепутатът е представител на новата генерация Българска социалистическа партия, Крум Зарков е до него, Станислав Владимиров, кметът на Перник, застанали са и от по-старата генерация - Костадин Паскалев, Светлана Шаренкова и други. Витанов съобщи, че казусът на партията е, че през годините фигурите са били остракирани последователно и политиката на Българска социалистическа партия е на непрекъснато преследване на някого, което би трябвало да се промени, само че това няма по какъв начин да се случи при настоящето управление.

“Надявам се, че всички тези фигури, които бяха остракирани и сатанизирани, ще съумеят да възстановят доверието в Българска социалистическа партия. Особено хората, които са дали доста на Българска социалистическа партия, едва ли биха имали тези властови позиции, с които са разполагали, само че бъдещето на Българска социалистическа партия минава единствено през същинско обединяване на цялата левица. Не става въпрос да оправдаваме някого, а да спечелим доверието на младежите ” акцентира Витанов. Той съобщи, че въпросът не опира до Корнелия Нинова, а до политиките, които предлага Българска социалистическа партия. Беновска означи, че след ръководството, отпред със настоящия ръководител на партията на европейските социалисти, като се изключи Пламен Орешарски, от 2014 година Българска социалистическа партия не е била във властта, а в този момент Корнелия Нинова е министър на стопанската система. Витанов отговори, че казусът е партията да не се трансформира в съизвършител на едно ръководство, което взима решения в ущърб на социалистите и българските жители, тъй като оправданието - ние сме срещу, само че продължаваме да поддържаме - не е вярно.

Защо Витанов е в Българска социалистическа партия?; Данъчното облагане, равенството и БСП; Образованието и опазването на здравето
“Защо стоите в партията, щом сте срещу? ” попита Беновска. Витанов отговори, че е социалист и дали е Нинова, или някой различен - той няма да спре да е социалист, може да е социалист на свободна процедура, само че в никакъв случай няма да престане да е от Българска социалистическа партия, тъй като това е партията, която въплъщава неговите разбирания. “Крум Зарков направи събитие за данъчното облагане. Трябва да има друго облагане, прогресивно данъчно облагане. Трябва да се понижи действително неравенството в България. Асен Василев го сподели, даже. Как да стане, в случай че нямаме напълно друга идея за преразпределението на богатствата. Равенството - в неговите обществени и трудови измерения. Защо една жена би трябвало да взима по-малко от един мъж?

Къде е Българска социалистическа партия? Българска социалистическа партия заобикаля тематиката екология. Нали желаеме младежи? ” разяснява Витанов. Беновска счита, че би трябвало да се ускори лявата политика в образованието, да стане налично, гратис и потребно, а не по непознати мостри, опазването на здравето е било преди гратис, а в този момент човек мъчно може да се лекува. Витанов разяснява, че 50 % от разноските за образованието минават още веднъж от джоба на българина. Беновска показа, че преди време е трябвало да си направи ЯМР на краката, само че от касата са ѝ споделили, че ще ѝ дадат направление единствено за единия крайник и чак след 6 месеца може да вземе за другия. “Трябва нещо да се направи. Здравеопазването не може да бъде стока, то е услуга. Миналия месец бях в Щатите - там, в случай че нямаш пари те зарязват като пес. Има извънредно обществени страни като Канада.
Там не е по този начин. Тук имахме положителни практики и към момента имаш достъп до експерт по-бързо, в сравнение с в други добре развити страни. Аз мисля, че Българска социалистическа партия имаше нелошо виждане за бъдещето на българското опазване на здравето, а 6 месеца нямаме никакъв прогрес по този въпрос, а Вие казвате - управлявате ” разяснява Витанов.
Отписване от Българска социалистическа партия на автограф
“Не Ви ли е боязън? Много от по-възрастното потомство и хора, които са си разрешили да изкажат друго мнение от това на Корнелия Нинова, на модерния прийом на автограф им споделят - fly away ” попита Беновска. Витанов отговори, че никой не може да го спре, в случай че мощно има вяра в нещо.

БСП ще поддържа ли Асен Василев за министър председател?

“Ще обсъждате ли на Национален съвет дали Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа кандидатурата на Асен Василев за министър председател и екстрата - вероятно Кирил Петков - стопански министър? ” попита Беновска. “Съмнявам се, че ще имаме опция да го обсъждаме ” сподели Витанов, тъй като дневният ред се дефинират от тясното управление и този въпрос е бил медийно пояснен от Българска социалистическа партия - изискването Кирил Петков да не е министър-председател е изпълнено, въпреки разлика сред Петков и Василев да няма, съгласно Витанов. ”Правителство не може да има и по-добре да няма в тази обстановка, тъй като за него няма да има необятен консенсус. Това, което може да се направи, с цел да съществува това държавно управление, е да се прекупят, препродадат и по някакъв метод да се убедят 121-122 души да поддържат. По времето на Орешарски, аз бях в интернационалния отдел на Народно събрание - Народно събрание не функционираше. Дейности, които са обусловени в Конституцията - присъединяване в Паневропейски асамблеи, Организация “Сигурност и съдействие на Европа ”, парламентарната асамблея на НАТО. Всички тези интернационалните действия ги забравяме, тъй като те би трябвало да стоят тука и да натискат бутона и не може да отидеш до тоалетна всеки миг. Чакат гласуването и почивките. Буквално ампутираш огромна част от функционалностите на националното посланичество. Делегации, продан, съдействие - това отпътува. Чакаме идващ парламент, само че не е казусът в интернационалната активност на Народно събрание. Проблемът е, че този вид сделки отвращават хората не просто да се занимават с политика, а даже и да гласоподават ” разяснява Петър Витанов.

Сбогуването на Петков с Народното събрание и Асен Василев за бедните
Беновска означи, че Витанов е на близки години до Кирил Петков и Асен Василев и пожела да изгледат коментара на “Беновска пита ” от последните дни за сбогуването на Петков с Народното събрание като в “На сбогуване ” и какво е споделил Асен Василев от трибуната на Народно събрание, чукайки с пестник и какъв брой е бил благополучен след вота на съмнение.

“На фона на аплодисментите на падналите от власт „ Промяната “, Българска социалистическа партия и Демократична България Кирил Петков, като един Харвардски бунтовник, като че ли, излъчваше към цялостен народ, и към Татко, и към Лена си Христо-Ботьовото „ На сбогуване “:

„ Не плачи, баща, не тъжи, че станах ази бунтовник,
хайдутин, баща, въстаник!
Но кълни, баща, проклинай таз турска черна прокуда,
дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина -
да вървим да се скитаме немили, клети, недраги!
Аз зная, баща, благ съм ти, че може млад да почина,
кат си ме, баща, родил със сърце мъжко, юнашко,
та сърце, баща, не трае да гледа турчин, че бесней
над бащино ми огнище: там, дето либе хубаво
черни си очи вдигнеше…
Дружина потегля, отива, пътят е заплашителен, само че прочут:
аз може млад да почина...
Но... стига ми тая премия -да каже нявга народът:
умря бедняк за истина, за истина и за независимост... “

Чудно, обаче, по какъв начин тази нежна душа - Асен Василев - на 21 юни 22-ра от трибуната на 47 Народно събрание говореше за някакво... " духане " …
Асен Василев: Това, което слушам, са популистки лозунги и икономическа философия, която, в случай че мога с едно изречение да я обобщя, е - да го духат бедните! Това е вашата икономическа философия.
А на 22 юни 22-ра, Асен Василев - откакто падна от власт - отиде, като Войн, измежду народа:
Асен Василев: Аз мисля, че резултатът е доста добър!
Медия: Защо?
Асен Василев: 4 гласа ни разделят от успеха!
Медия: 4 гласа, само че, очевидно, жизненонеобходими, господин Василев!
Асен Василев: След идващите избори съм сигурен, че тези 4 гласа ще ги има! Тези 4 гласа против мафията ще ги има сигурно! И знаете ли, през днешния ден, тук, българският народ си отвоюва страната!
“Българският народ си бил отвоювал страната, бедните да го д*хат. Кирил Петков се прегръщаше като “На сбогуване ” със своето държавно управление. Какво е това потомство? ” попита Беновска. Витанов отговори, че не е до потомство и не би желал да разяснява прочувствените прояви на тези хора. Водещата означи, че това е пърформънс пред всички. Евродепутатът сподели, че не обича да генерализира за поколението, а и не обича някой да приказва от името на народа, тъй като народът не е еднороден и претенцията, че представляваш народа, е лъжлива. “Измамно е и това чувство, че това, което се случва пред Народно събрание, е въплъщение на вижданията на цялата страна ” акцентира Витанов.
Кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи България?
“Кой и на какво съображение желае, само че и може ли да ръководи България? ” попита Беновска. Петър Витанов отговори, че на всяка една партия задачата ѝ е да ръководи. Водещата сподели, че всеки желае, само че може ли в реалност. Витанов счита, че справедлив измерител за ръководството са изборите и това ще стане напълно скоро.
Предсрочни избори; Българска социалистическа партия на избори
Беновска напомни, че нощес Мустафа Карадайъ е призовал за незабавни избори. Петър Витанов разяснява, че това не е мечтано от никого. По отношение на Българска социалистическа партия - вероятностите не са положителни, тъй като има тежък спад на доверие в България, а пък Европейската левица е във напредък на всички места - Италия, Малта, Франция, Германия, Швеция, Дания. “Имаме ясна потребност от европейските жители от мощна и обичайната левица. Има място за Европейската левица. Трябва да се слагат точните въпроси да се дадат съответните отговори.
Екстрадицията на съветските дипломати
“Какво ще кажете за позицията на Нинова и това, което Борислав Гуцанов през вчерашния ден изрази, евентуално след консултация с нея, на трибунка в коридорите на Народно събрание, че би трябвало да се анулира екстрадицията на 70-те така наречен дипломати? ” попита Беновска. Петър Витанов съобщи, че това е единственото допустимо нещо, което могат да кажат, с цел да измият малко срама. “Не мисля, че сходна нота може да бъде върната. Чисто на практика не съм го виждал и това би означавало доста огромна вреда за престижа на страната. Грешка беше тази позиция, която не се взима в сходство с всичките процедури, с логаритъма на страната, тъй като самия факт, че приказваме за независимо решение, е меко казано фрапантен и второ - тази мярка е неправилна, в несъответствуващ миг и ще има тежки стопански и политически последствия. Социалистите са разочаровани, че Българска социалистическа партия е в държавно управление, което но след 140 години дипломатически връзки, взе участие в държавно управление, което скъсва дипломатически връзки с Русия и каквото и да кажем от трибуната... продължаваме да поддържаме това държавно управление - не с Пешо, а с Гошо ” разяснява евродепутатът. Беновска го поздрави за това, че показва тази позиция като евродепутат. Според Витанов глобите към Русия са били политически отговор на една военна офанзива и те са били естествени към оня миг, само че с цел да не реагира Европа военно - дава политически отговор. “Аз не съм русофил или русофоб. Всеки се оправдава с всеки. На времето като свърши някой работа в Москва, ние се напъваме и я свършваме два пъти повече. Сега се получава почти това. Десните хора в България въобще не са съгласни с позициите, които България е имала тогава и пръдне ли Москва - ние се осерем, с опрощение. Сега става същото. Защо би трябвало ние да сме опитното зайче, което да скъса първо връзки с Руската федерация и да забележим какви ще бъдат следствията? Когато си сред една международна военна суперсила, сред една изключителна районна суперсила с засилващо се въздействие, тогава доста деликатно би трябвало да балансираш в своите външни връзки, с цел да можеш да гарантираш личните си граници ” разяснява евродепутатът.

Тениска Харвард

Беновска подари на Петър Витанов тениска Харвард и цитира Тръмп, който е споделил, че би трябвало да си доста малоумен, с цел да скъсаш връзки с Русия. “Аз съм склонен, че това не е от изгода за България и се надявам тези, които дойдат да спомогнат - не да трансформират курса, ясно е, че вътрешно политическият курс на България не може да бъде изменен, само че да възстановят нормалността в връзките с Русия ” сподели Витанов. Той добави, че след ръководството на Харвард, ЮУЗ ще наподобява повече от Харвард и това ще бъде мръсна дума.

Така приключи диалогът сред Петър Витанов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 2-ри юли 2022 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР