София. Парламентът ще разгледа на първо гласуване промени в Закона

...
София. Парламентът ще разгледа на първо гласуване промени в Закона
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа промени в Закона за чужденците в Република България, внесени от ДПС, според проектопрограмата за седмицата

София. Парламентът ще прегледа на първо гласоподаване промени в Закона за чужденците в Република България, импортирани от Мустафа Карадайъ и група народни представители от Движение за права и свободи. Това планува проектопрограмата за седмицата, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

Предложенията в законопроекта плануват анулация на текстовете, регламентиращи даване на непрекъснато престояване против осъществена инвестиция, пишат в претекстовете си вносителите. Като съображение се показва осъществяването на фиктивни вложения, които служат единствено за приемане на надлежно уверение от Българската организация за вложения, като се изтеглят след приемането му. Според вносителите досега е упражняван слаб надзор или въобще е липсвал подобен от страна на Министерството на стопанската система.

Предлага се и да бъде осъществена цялостна инспекция на всяка една процедура за придобиване на непрекъснато престояване на съображение вложения за последните 10 години.

В проектопрограмата за седмицата са и вторите четения на промени в Закона за поощряване на заетостта (вносител Деница Сачева - ГЕРБ-СДС) и в Закона за силата от възобновими източници (вносител Владимир Табутов от " Продължаваме Промяната " ). Депутатите ще прегледат и планове за промени в съставите на непрекъснати комисии. Докладите за активността на Омбудсмана на Република България през 2020 година и 2021 година също са включени в плана за работа на Народно събрание. В програмата е и първото гласоподаване на Законопроект за българския език (продължение).

През седмицата Народното събрание се планува да изслуша също годишните доклади за активността на Комисията за отбрана на персоналните данни - за 2021 година, на Комисията за отбрана от дискриминация - през 2021 година В плана е включен още Отчет за реализиране на процеса на приватизация и следприватизационен надзор в интервала 1 януари - 30 юни 2021 година, както и второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запазване на околната среда (точка първа за четвъртък).

Предвижда се в петък парламентарният надзор да стартира в 9:00 часа.

Редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР