София. Парите на хората от данъци и такси трябва да

...
София. Парите на хората от данъци и такси трябва да
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Калоян Паргов: Парите на хората от данъци и такси трябва да им се връщат под формата на грижа

София. Парите на хората от налози и такси би трябвало да им бъдат връщани под формата на грижа от страна на Столична община. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София и лидер на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в ефира на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Той разяснява и опцията за повече независимост на районните кметове в ръководството на бюджетните средства. Калоян Паргов означи, че това е концепция на Българска социалистическа партия от над 20 години.
„ Има два метода това да се случи “, изясни той. „ Първият е чисто законодателен. За това обаче липсва нужното болшинство в Народното събрание, което да гласоподава промени в серия от закони. Тоест няма политическа воля в Народното събрание. Вторият е по-лесен. За него е нужна политическа воля в Столичния общински съвет. Защо сред 20 и 40% от налозите и таксите, които влизат в централния бюджет от регионите, да не бъдат връщани там под формата на вложения? Мога да дам съответен образец. В „ Лозенец ", да речем, сумата от налози и такси, които заплащат живеещите там, е 25 милиона лв.. Говоря условно. Защо да вземем за пример 30% от тях да не бъдат връщани в региона под формата на вложения за ремонт на вътрешнокварталните улици, за облагородяване на междублоковите пространства, за създаване на детски площадки. Ето по този начин част от налозите и таксите, които жителите заплащат, може да влизат в бюджета на региона под формата на финансови вложения. По този метод хората ще видят грижата на Столична община за тях ", уточни той.
Калоян Паргов още веднъж съобщи, че Българска социалистическа партия няма никакво желание да подвига налозите и таксите. Според него, бюджетът на Столична община в последните години е изцяло задоволителен, а казусът е в метода на разходването му. „ Затова е нужна смяна в модела на ръководство на Столична община и по-ефективно обмисляне на разноските за решение на съответни проблеми на хората “, изясни той.
„ Откакто през 2015 година Българска социалистическа партия насочи вниманието към кварталите, кметът Фандъкова все влиза в тях. И до ден-днешен влиза “, разяснява Калоян Паргов. „ Ние нямаме нищо срещу, че и другите партии експлоатират тази тематика. Това демонстрира, че ние сме разкрили огромен проблем, който всички дружно би трябвало да решим ", добави Паргов.
Лидерът на Българска социалистическа партия - София направи обикновена сметка за ремонт на километър от квартална улица. Според него, в случай че всяка година Столична община възнамерява 50 милиона лв. в бюджета за ремонт на кварталната инфраструктура, за идния 4-годишен мандат на новия Столичен общински съвет ще бъдат оправени 400 км от уличната мрежа в София.
„ Защо да не планираме построяването на 10 чисто нови детски градини през идващите 4 години? Цената за строителството на една е към 2,5 милиона лв.. Така ще имаме малко над 1000 нови места за деца в градините и ще понижим дефицита, с който Столична община се бори толкоз години и все не може да се оправи ", сподели Калоян Паргов.
Според него необятно разтвореното ветрило за поддръжка на гражданския претендент за кмет на София Мая Манолова е доказателство за огромната непоносимост на хората към досегашното ръководство на Столична община. „ Мая Манолова се съобщи в последните години като гласът на народа, разяснява Калоян Паргов - Като личността, която обръща внимание и на най-малките проблеми и търси способи да ги взема решение. Мая Манолова има големия късмет след 3-ти ноември да продължи да го прави, само че към този момент в ролята си на кмет на София ", уточни той.
Калоян Паргов добави, че неуспехът в ръководството на ГЕРБ в София през последните години се дължи на неналичието на бистрота, професионализъм и грижа за хората. Той се обърна и към чиновниците в администрацията на Столична община, с цел да ги успокои, че няма да има " алена метла ", в случай че Мая Манолова стане кмет и Българска социалистическа партия, а не ГЕРБ, има болшинство в СОС. „ Знам, че плашат хората с уволнения. Искам да им кажа да бъдат спокойни. Няма нищо правилно в тези изказвания. Професионализмът и експертизата на чиновниците ще бъдат главен принцип в работата, а не партийната принадлежност ", съобщи Калоян Паргов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР