София отговаря на абсолютно всички критерии, за да бъде новият

...
София отговаря на абсолютно всички критерии, за да бъде новият
Коментари Харесай

България предложи да настани Европейската агенция по лекарствата в София Тех Парк

София дава отговор на безусловно всички критерии, с цел да бъде новият дом на Европейската организация по медикаменти, ситуиран в София Тех Парк. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на представянето на кандидатурата на София за преместването на Европейската организация по медикаментите пред посланиците от Европейския съюз, упълномощени у нас, и представителството на Европейската комисия в България.
Очаква се да бъде проектирана чисто нова постройка . Захариева призна, че конкуренцията е огромна и това е съревнование дружно с 18 други страни. Според нея разполагането на европейска институция в България ще бъде знак към жителите на страната, съобщи " Фокус ".
Кметът на столицата Йорданка Фандъкова съобщи, че София Тех Парк е уместно и атрактивно място за Европейската организация по медикаментите и даже е планувано там да бъде построена и метростанция от продължението на третата линия на метрото. Очаква се този лъч да бъде приключен до края на 2019 година По думите ѝ София притегля 54% от вложенията в страната и рейтинговите организации дават доста добра позитивна вероятност за развиването на града. Тя посочи, че към този момент има доста рейсове, в които хората могат свободно да употребяват интернет. Фандъкова обърна внимание и на образованието в София, като уточни, че в столицата са съсредоточени едни от най-хубавите междинни учебни заведения в страната. Тя уточни, че и с културната си стратегия, и с опциите на богатото културно-историческо завещание на София са уверени, че си коства да бъде подкрепена кандидатурата ни.
Зам.-министърът на опазването на здравето Лидия Нейчева съобщи, че България има вяра, че е заслужен претендент и че с нищо не отстъпваме на останалите страни. Според нея сме дребна страна, само че имаме преимущества – планина и на 300 км море. Тя посочи, че имат вяра в единството на Европейски Съюз и това е значителен мотив страната ни да бъдем един от претендентите за преместването на Агенцията в София. Нейчева акцентира, че новата централа, която оферират да бъде построена, ще задоволи изцяло нуждата от удобни условия на всички чиновници и даже може да надвиши 40 000 кв. м, с които в този момент разполага в Лондон. Според нея преместването на европейската организация е стопански най-изгодно по доста индикатори, като едни от тях са положителната инфраструктура, достатъчният брой хотели и хотелски станции, които се намират в радиус от към 4 км от бъдещата постройка, транспортната инфраструктура, безплатният достъп до държавни и общински учебни заведения, достатъчното чуждоезиково образование.
„ При нас магазините работят и в събота, и неделя, и след 20.00 часа. Една от дребното страни сме, в които има толкоз елементарен и добър достъп до здравни услуги. Специалистите ни са водещи в доста посоки “, добави тя. Нейчева акцентира, че покриваме критерия за здравното обезпечаване на чиновниците, фамилиите и техните посетители. Тя добави, че в София са съсредоточени главно много от представителите на фармацевтичния бизнес, които са 250. „ Има доста положително обучение в областта на висшето обучение. Като географско състояние, нашата страна в действителност е на място, в което би трябвало да се даде подтик в развиването ѝ “, сподели още Лидия Нейчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР