София. От всички 295 проверени къщи за гости, 15 не

...
София. От всички 295 проверени къщи за гости, 15 не
Коментари Харесай

Министър Десислава Танева: От всички 295 проверени къщи за гости, 15 не функционират като такива по данни и факти, които са установени на място

София. От всички 295 тествани къщи за посетители, 15 не действат като такива по данни и обстоятелства, които са открити на място. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на брифинг във връзка представянето на резултатите от инспекциите на 288 къщи за посетители в мониторинговия интервал, финансирани по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2007-2013 година, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Бяха тествани общо 288 къщи в мониторинг и 7 отвън мониторинг, които бяха поискани да бъдат тествани от разнообразни представители на медии, които участваха на тези инспекции, или общо 295 къщи за посетители “, съобщи Десислава Танева.
Тя акцентира, че за първи път такива инспекции се правят с покана и наличие на медии. „ Това беше тестване и за проверяващите и за притежателите и шефовете на къщите за посетители, които посрещаха екипа на Държавен фонд „ Земеделие “. От всички тези инспекции, общо 295, на към 50 от тях са участвали и медии. От тези 295 къщи за посетители, по общоприетата инспекция, която прави Държавна фирма " Земеделие " по инспекция на база на риска, бяха към този момент тествани 24. От всички инспекции 15 къщи за посетители не действат, като такива по данни и обстоятелства, които са открити при инспекция на място “, уточни министърът. Тя означи, че това съставлява 5,2% от всички тествани къщи за посетители. „ Субсидията, която е платена по тях е 4,5 млн. лева Тя, несъмнено, ще бъде изискана в този й размер назад. От инспекцията на екипите на Държавна фирма " Земеделие " други 74 къщи за посетители, при които са открити и са в подобен развой, има разнообразни други отклонения от декларираните за осъществяване разнообразни действия, за реализиране на цели в плановете “, посочи Танева.
По думите й глобата, която би била наложена, съгласно типа нарушавания по разпоредбите на фонда, варира от 5 до 15% най-много от цената на платената поддръжка. „ Докладите от тази инспекция, откакто се завършват, ще бъдат показани на прокуратурата във връзка осъществената от тях инспекция в тяхна поддръжка. Нашата инспекция се прави за действието на плановете, като къщи за посетители за осъществяване на задачите, а прокуратурата прави инспекция във връзка на спазването на напълно друго законодателство. Ние сме работели в синхрон, колегиално и имаме връзката “, сподели още тя.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР