София. От утре по линия номер 18 тръгва първият от

...
София. От утре по линия номер 18 тръгва първият от
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: От утре по линия номер 18 тръгва първият от тринайсетте нови трамвая

София. От на следващия ден по линия номер 18 потегля първият от тринайсетте нови трамвая, които закупихме. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти, по време на тестванията на първия от 13-те нови трамваи съобщи кореспондент на Агенция,,Фокус " .

„ Очакваме на следващия ден да тръгне от завода идващият и по този начин по етапно да може да се включат още 13 нови трамвая. Знаете, че имаме 25 нови трамвая от същия. Аз самата употребявам по линия номер 7 същия трамвай, тъй че ни е прочут към този момент този тип. Това, което е значимо да кажа е, че продължаваме с напъните за рационализация на земния превоз дружно със строителството на метрото, тъй като за мен това е една от най-важните ограничения, с които може да дадем опция да слязат повече хора от колите си и да подобрим качеството на въздуха си. Тече процедурата за закупуването на още 25 трамвая. Три компании са подали документи. Столичният електротранспорт прави процедурата, средствата са обезпечени от оперативна стратегия " Околна среда ", тъй че се надявам до 2- години да включим в придвижване още 25 трамвая. За страдание, трамваите са много скъпо нещо, за разлика от рейсовете по тази причина по-трудно съумяваме да закупим чисто нови возила. Голяма част и от трамваите са актуализирани също. Стойността на един трамвай е малко над 3 милиона и 300 хиляди лв. ", добави тя. Във връзка с новите станции на метрото, Фандъкова разяснява, че закъснение по договорите няма. Тя добави, че при 5 от станциите ремонтите са завършили и се вършат проби на влаковете.

" Важно е умерено да може да употребяваме третата линия от метрото, по тази причина този развой е толкоз значим ", добави още Фандъкова. Във връзка с въпроса за повдигането на налозите, Фандъкова разяснява, че в никакъв случай не е поемала ангажимент да не се подвигат налозите.

" Разбира се, тук става въпрос за минимално повишаване на налозите, само че е доста значимо да отбележим, че в случай че желаеме да дишаме чист въздух, би трябвало ясно да кажем, че колите, които замърсяват, би трябвало да заплащат повече ", съобщи кметът на София. Във връзка с цената на билета, кметът на София изрично разясни, че не се чака повишаване на билетите на градския превоз.
Бояна МАРКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР