София. От работата на Комисията по отношение на планираната продажба

...
София. От работата на Комисията по отношение на планираната продажба
Коментари Харесай

Жельо Бойчев, БСП: „Инерком“ не отговаря на нито един от критериите, които България е заложила като изисквания за инвеститорите през 2004 г.

София. „ От работата на Комисията във връзка с плануваната продажба на сдруженията на „ ЧЕЗ Груп - България “ е видно, че кандидат-купувачът „ Инерком България “ ЕАД не дава отговор на нито един от критериите, които България е заложила като условия за вложителите през 2004 година " Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България и ръководител на Временната комисия за договорката с ЧЕЗ Жельо Бойчев от парламентарната естрада, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той добави, че представителите на „ Инерком “ не са обяснили по какъв метод и от къде ще обезпечат средствата, нужни за закупуването на „ ЧЕЗ Груп – България “. „ Запитаните в хода на работата на Комисията институции отхвърлиха да дават нужната за изясняване на въпроса информация. Изключение прави „ Първа капиталова банка “, която намерено оповести водените от нея диалози с „ Инерком България “ и декларирания интерес за финансиране на договорката в размер до 80 000 000 евро “, изясни Бойчев.
Комисията е открила още, че изказванията на членове на българското държавно управление могат да бъдат избрани като непоследователни. „ Най-ярките образци за това са декларираната, само че негласувана оставка на министъра енергетиката, както и внезапната смяна на позициите - от искане за цялостен надзор върху договорката, до отвод от всякакво присъединяване. Твърдението на министър-председателя от 27.02.2018 година, че не е осведомен с развиването на процесите по придобиването на ЧЕЗ не съответствува информации, давани от службите за сигурност за желанията на ЕРП-то и диалозите, водени с евентуални купувачи “, добави Жельо Бойчев. Той бе безапелационен, че изказванието на министър-председателя и министъра на финансите, че не са водени диалози за закупуване на ЧЕЗ от страна на българската страна опонира с това- на сдружението, че от 2013 година до момента са предложили на всяко българско държавно управление да закупи активите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР