София. От началото на годината, ако се прави сравнение с

...
София. От началото на годината, ако се прави сравнение с
Коментари Харесай

Инж. Иван Табаков: С 19 повече са жертвите по пътищата у нас от началото на годината, в сравнение с първото тримесечие на 2021 г.

София. От началото на годината, в случай че се прави съпоставяне с предната година, има завишение на пътнотранспортните катастрофи и починалите. Ако съпоставяме с първото тримесечие на предходната година, 19 починали имаме повече през тази година. Това сподели инж. Иван Табаков, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ .
„ Знаем, че предната годината, най-малко в първото тримесечие, и 2020 година бяха особени интервали на пандемия, когато интензивността на придвижване беше много ниска. Това беше и повода да има по-малко пътни произшествия. Но в случай че съпоставяме с предпандемичния интервал, актуалните числа сочат, че има понижение на пътнотранспортните катастрофи, надлежно на жертвите. Разбира се, това няма по какъв начин да ни успокоява. Нашата цел дълготрайна е не да понижим починалите и тежко ранените, а да премахнем и да няма такива по нашите пътища “, изясни инж. Табаков.
Той даде образец, че 2021 година, където имаше през първото тримесечие се възвърнаха равнищата на активност от предпандемичния интервал, спрямо 2019 година, починалите са с 67 по-малко. Той посочи, че би трябвало постоянно правилно да борави с данните, да ги съотнасяме и да може да се вършат ясните заключения.
Милослава АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР