София. Основното предизвикателство пред туризма на Чавдар е това, че

...
София. Основното предизвикателство пред туризма на Чавдар е това, че
Коментари Харесай

Григор Даулов, кмет на Община Чавдар: Има огромен интерес към местата за настаняване в селото, но все още са малко и работим в тази посока

София. Основното предизвикателство пред туризма на Чавдар е това, че е най-вече еднодневен поради малко места за настаняване. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ кметът на Община Чавдар Григор Даулов.

„ Има голям интерес към това. В момента обаче се строят като частни вложения къщи за посетители и по този метод да се усилят местата за настаняване. Това нещо ще промени и профила на туризма. Освен това, планираме и възобновяване на някои от някои археологически обекти като археологически парк „ Топопница “. Също по този начин действа фолклорен център „ Чавдар “, който е първият интерактивен фолклорен център в България. Много е забавен за деца и за възрастни. Забележителността „ Казаните “ също се облагородява по план на главното учебно заведение, както и църквата и два параклиса “, описа Даулов и уверти, че има неща, с които един човек или младо семейство да си прекарат пълностоен отдих.

„ В същото време, с изключение на надграждането на тези неща и основаването на нови услуги, имаме и нов туристически маркетингов артикул, който е от предходната година, само че го забавихме. Имаме хрумвания по какъв начин да надграждаме туризма, само че просто би трябвало време и една нормализация на естествения туристически поток и въобще на това, което COVID-19 е породил у хората като боязън от пътешестване, от обществени контакти. Мисля, че това нещо ще бъде преодоляно “, акцентира кметът на селото и добави, че има голям инвеститорски интерес. По думите му цените на парцелите непрекъснато порастват.

Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР