София. Основният ни акцент е върху трансформацията на пазара на

...
София. Основният ни акцент е върху трансформацията на пазара на
Коментари Харесай

Деница Сачева, ГЕРБ: Основният ни акцент е върху трансформацията на пазара на труда, обучението на 1.6 млн. души в дигитални умения с изцяло нов Кодекс на труда и сребърната икономика

София. Основният ни акцент е върху трансформацията на пазара на труда, образованието на 1.6 млн. души в цифрови умения с напълно нов Кодекс на труда и сребърната стопанска система. Това сподели лидерът на листата на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в 8-ми МИР Добрич Деница Сачева по време на показване на предизборната платформа на партията в централата на ГЕРБ, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Деница Сачева изясни, че ГЕРБ ще подчертава и върху Закон за поощряване на заетостта.

" Предлагаме % от фонд " Безработица " да се регламентира във Фонд " Квалификация ", с цел да има възможнсти за продължаващо финансиране на ученето през целия живот и на нуждата от подготовка на работната мощ у нас ", сподели още Сачева.

" Предвид обстоятелството, че през 2025 година ще се пенсионират хора, които ще са ново потомство с разнообразни ползи и разнообразни стремежи за метода, по който да провеждат живота си след пенсионираме, предлагаме да сложим мощен акцент върху сребърната стопанска система, върху тласъците за работодатели, които да наемат лица в пенсионна и предпесионна възраст, само че също и предприемачество за хората, които са над 55 години и в това число благоприятни условия за различна форма и гъвкава претовареност ", съобщи още Сачева.

" Важен акцент в нашата стратегия и в предлагането, което вършим, е цялостна смяна в системата за обществено подкрепяне. Предвиждаме да създадем Кодекс за обществена протекция и да създадем качествена смяна в поддръжката за фамилиите и децата, като създадем по-фокусирано подкрепяне на съвсем 350 хиляди фамилии всеки месец, само че също по този начин да обвържем и обществените помощи повече с пазара на труда, с цел да създадем по-ефективна помощта, която предоставяме и да понижим другите типове беднотия. Продължаваме и развиването на промяната за обществени услуги. Също най-много в интегрираните здравно-социални услуги за възрастни. Предвиждаме да бъдат построени над 400 услуги за към 15 хиляди възрастни хора и хора с увреждане. Акцент в политиките по заетостта и за хората с увреждане слагаме със субсидирана претовареност за хора с увреждания и специфични стратегии за безработни родители на деца с увреждания ", съобщи още Сачева.

Тя употребява опцията да честити празника на всички обществени служащи. " За нас качеството на обществените услуги минава през качеството на хората, които работят в системата. За това ще предложим Стратегия за развиване на човешките запаси в обществения бранш, тъй че да могат сътрудниците от обществената система, да получат своите благоприятни условия за подготовка и развиване ", добави още тя.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР