София. Основен акцент в работата ни през 2019 година ще

...
София. Основен акцент в работата ни през 2019 година ще
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Основен акцент в работата ни през 2019 г. ще е насърчаване на вътрешния туризъм и привличането на инвестиции

София. Основен акцент в работата ни през 2019 година ще бъде насърчаването на вътрешния туризъм и привличането на вложения. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването “Седмицата ” на “Дарик радио ” . Предвиждаме капиталови турове навътре в страната, на които да демонстрираме опциите за вложения на фирмите, които демонстрират интерес. За стимулиране на вътрешния туризъм обмисляме самодейност с най-известните майстори готвачи у нас. С тяхна помощ ще бъде направена карта на фестивалите, свързани с кулинарията, която ще даде опция на туристите да знаят в кой район на страната какво събитие има.
Тя добави, че 7 балнео- и спа десинации и 8 културно-исторически дестинации ще продължат да бъдат надграждани, с цел да може оптимално да бъдат разширени крилата на сезона. С майстори в кулинарията приготвяме карта на фестивалите, свързани с българската кухня. Министър Ангелкова разяснява и идния зимен сезон. Според консервативните прогнози растежът на задграничните туристически визити по отношение на предишния сезон ше бъде към 5%. Засилен интерес се чака от съвсем всички пазари – Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Македония. На база ранни записвания упованието нарастване от страна на английските туристи е в границите на 10 на 100. Прогнозите демонстрират и интерес от страни като Израел, Русия, Австрия и Италия.
Министърът сподели още, че повече от 8,423 млн. са задграничните туристически визити в България за интервала януари-октомври тази година, като регистрираният растеж е към 5% по отношение на същия интервал на 2017 година И добави, че България се показва по-добре в съпоставяне със прилежащи страни. Движим се изкючително сполучливо във връзка с резистентност на дестинацията, съобщи министър Ангелкова.
Само преди няколко дни Министерството на туризма раздаде третите Годишни награди в туризма 2018 година Инициативата набира все по-голяма известност с всяка минала година. В 16-те категории на състезанието се състезаваха 125 участници, а общият брой на гласувалите надхрърля 122 хиляди Тези награди не са единствено признане за качеството на туристическия артикул, само че и за всетдайната работа за всички участващи, заключи министърът на туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР