>София. Още днес ще прегледаме последния вариант на коалиционното споразумение.

...
>София. Още днес ще прегледаме последния вариант на коалиционното споразумение.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Още днес ще прегледаме последния вариант на коалиционното споразумение

> София. Още през днешния ден ще прегледаме последния вид на съдружното съглашение.
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Получихме един вид рано тази заран. Разбираме, че в него има нанесени някои корекции. Тепъва отиваме да се срещнем. Работните групи още веднъж да го прегледат по политики и ще ви кажем ", сподели Нинова. Корнелия Нинова отговори на въпрос какъв брой време ще отнеме, с цел да видят този финален вид на съдружно съглашение. " Днешния ден. Днес.Сега отиваме, екипите са събрани, даден им е материалът ", сподели още Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание, че би трябвало да се свика и Националния съвет на Българска социалистическа партия по тематиката.

По думите й към момента не са обсъждани имена за министри.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и тематиката с чуването на министъра на културата Велислав Минеков и означи, че първият същински работен ден на Народното събрание. " Надявам се да е последният, в който даваме този образец. И през днешния ден продължава практиката на персонални нападки, процедурни хватки. Ще работим за това в 47-ия парламент различен да бъде духът. Днес щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с паниките на пенсионерите от 1 януари по какъв начин ще им се преизчислят пенсиите, с паниките на младите дали ще им се преизчисли оптималния застрахователен предел ", сподели още Нинова.

Корнелия Нинова разяснява и тематиката с АЕц " Белене ". " Още по време на експертните срещи се сблъскаха двете отзиви. Имаше оферти въобще да не се развива нуклеарната енергетика повече в България и нашето предложение да има нова нуклеарна мощ " Белене ". В последна сметка в плана на съглашение записахме единомислещо, че заставаме зад построяването на нова нуклеарна мощ. Дали да е Белене или в Козлодуй, поставихме да решим след разбор кой от двата плана е по-изгоден за България и българския народен интерес ", сподели Корнелия Нинова. Тя уточни, че този въпрос не е от противоречивите.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР