София. Около 2 млн. лева е стойността на реконструкцията на

...
София. Около 2 млн. лева е стойността на реконструкцията на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Около 2 млн. лева е стойността на реконструкцията на участъка от бул. „Овча купел“

София. Около 2 млн. лв. е цената на реконструкцията на сектора от бул. „ Овча купел “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на реконструкцията на бул. „ Овча купел “ в правата от ул. “Коломан “ до бул. „ Цар Борис III “ съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ Заради строителството на метрото и разширението на бул. „ Монтевидео “ много мъчно става напредването на водачите и пешеходците в тази част на квартала, за което апелирам за опрощение и желая да им благодаря за търпението. Участъкът от бул. „ Овча купел “ до бул. „ Цар Борис III “ беше в извънредно неприятно положение, в това число и релсовият път. Започнахме в края на месец юли, а в този момент към този момент съвсем приключваме. Очаквам до неделя да пуснем още едно платно и придвижването още веднъж да стане в двете посоки. Най-късно до 10 септември би трябвало да завърши изцяло ремонтът и придвижването да бъде освободено. Подменени са трамвайните линии, подменят се и настилката и тротоарите, оформят се плацовете на дърветата и се модернизира осветлението. Така че изцяло се ремонтира този сектор – той е към 400 метра, само че извънредно основен за този регион на София “, сподели още Фандъкова.
Кметът на София посочи, че подмяната на релсовия път се прави по новаторска технология за столицата. „ Преди това са измерени шумът и вибрациите, това ще стане и след приключването на ремонта, с цел да забележим по какъв начин се държи тази технология. И в случай че тя покаже положителни резултати, ще можем да я използваме и при други реконструкции на трамвайни и релсови пътища “, сподели тя.
Евгени Крусев, заместник-кмет по направление “Транспорт и транспортни връзки “, изясни, че по-различното при тази технология за релсовия път е това, че се поставя подложен бетон, който извършва функционалността на основа. „ Всяка релса е захваната сама за себе си и с помощта на по-голямата гума, която е към самата релса,а при една възможна промяна след 15-20 години няма да е належащо да се разкъртва цялото платно, а единствено гумата се изрязва, вади се остарялата релса и се поставя нова. Така пътното платно не се пипа, а релсата се сменя в границите на часове “, сподели той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР