София. Очакваме изключително успешно българско европредседателство. Това каза ръководителят на

...
София. Очакваме изключително успешно българско европредседателство. Това каза ръководителят на
Коментари Харесай

Огнян Златев, Представителство на ЕК: Очакваме изключително успешно българско европредседателство

София. Очакваме извънредно сполучливо българско европредседателство. Това сподели ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия . По думите му страната ни е подготвена за европредседателството. " Ползите, които бихме могли да изведем, може би са индиректни. Не може да го усетим по джоба си, то е обвързвано най-много с националното самочувствие. Това е нещо, което не може да се купи, би трябвало да го изпиташ. Фактът, че България ще бъде в центъра на вниманието, уповавам се да влиза още по-често в новинарски излъчвания и да провокира интерес в целия свят ", сподели още Златев. " Ние сме в всекидневен контакт с Министерствата, които имат връзка. От наша позиция страната ни е безусловно подготвена и готова. Единственото, което се надявам, е времето да е благосклонно и да не ни затрупа някой сняг, тъй като това ще нанесе проблеми върху логистиката. Ползите, които бихме могли да изведем, може би са индиректни. Не може да го усетим по джоба си, то е обвързвано най-много с националното самочувствие. Това е нещо, което не може да се купи, би трябвало да го изпиташ. Фактът, че България ще бъде в центъра на вниманието, да влиза още по-често в новинарски излъчвания и да провокира интерес в целия свят ", разяснява ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България.
За вота на съмнение по време на европредседателството Златев сподели, че не е значимо по какъв начин ще прозвучи той в ушите на евродепутатите и това е демократична процедура и съобщи, че чака извънредно сполучливо председателство.
Според Златев думата на годината за европейците е " промени " на фона на другите избори и процеси, които са станали. " Нашето мнение и твърдо разбиране е, че измененията ни водят в вярната посока. Нека си напомним, че през тази година се случиха ужасно доста хубави неща за всички нас в Европейски Съюз, като стартираме от рухването на роуминга, за първи път беше реализирано съглашение 25 страни да работят дружно на база един текст от Лисабонския контракт и да засилят съдействието си в отбранителната област, приключихме сполучливо първия стадий от договарянията за Брекзит, успяхме да облекчим ситуацията на 32 000 бежанци от Гърция Италия и да им предложим легална форма на презаселване в друга страна - членка. Икономиката а Европа е на извънредно положително ниво. В момента резултатите на продуктивността и безработицата ние сме на рекордни нива, които до момента в Европа не са се случвали ", означи ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев.
За случая с Полша той бе безапелационен, че това не е вътрешен проблем на самата страна. " Ние сме Европейски Съюз, едно отворено демократично пространство, т.е ние каква гаранция може да дадем, когато се окаже, че изпълнителната власт има подобен засилен надзор върху конституционния съд, каква гаранция за вярното действие на правосъдната система може да имаме там? С тези промени, които бяха подписани, 40% от настоящите съдии, ще бъдат уволнени, по тази причина комисията трябваше да се намеси ", добави той.
Златев разяснява също, че за последните 2 години Европейска комисия е изпратила 3 отчета с рекомендации и над 25 писма до полските управляващи и нито едно то тя не е получило развиване или отговор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР