София. Общинският съвет открива процедура за определяне на 50 души

...
София. Общинският съвет открива процедура за определяне на 50 души
Коментари Харесай

Днес стартира процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд – Стара Загора

София. Общинският съвет открива процедура за установяване на 50 души - претенденти за правосъдни заседатели, за Окръжен съд – Стара Загора, за мандат 2023 – 2027 година, оповестиха от Община Стара Загора.

Документите се одобряват от 1 юли в Деловодството на Община Стара Загора, всеки работен ден от 9.00 до 16.30 часа, а срокът е до 1 август 2022 година в това число.

Изискванията към претендентите са да бъдат на възраст от 21 до 68 години, да имат сегашен адрес в община Стара Загора, да имат приключено минимум приблизително обучение, да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията и да не страдат от душевен болести.

Съдебен заседател не може да бъде лице, което е правосъден заседател в различен съд, е общински консултант от правосъдния регион, за който е избран; взе участие в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион, за който е определен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР