София. Обособен център в Главна дирекция Национална полиция“ (ГДНП) ще

...
София. Обособен център в Главна дирекция Национална полиция“ (ГДНП) ще
Коментари Харесай

Обособен център в Главна дирекция „Национална полиция“ ще осъществява контрол на реакцията при сигнали, свързани с нарушения на изборния процес

София. Обособен център в Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) ще реализира надзор на реакцията при сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

В контролния център, построен в ГДНП, са готови шест работни станции, свързани с автоматизирана осведомителна система „ Регистър незабавни повиквания 112 “, съответстващи на зоните, обслужвани от районните центрове на единния телефонен номер.

Заложената цел е надзор върху всички получени сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой, както и върху цялостния развой по приемането и отработването им. Стремежът е в действително време да се наблюдава придвижването и методът на реагиране на сигналите, постъпващи по единния телефонен номер.

В станциите ще работят 12 подготвени чиновници, които ще реализират директен контакт със 170 свои сътрудници, командировани в Столична дирекция на вътрешните работи, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) и районните ръководства (РУ). Те от своя страна ще са разположени в оперативни дежурни елементи, с цел да наблюдават процеса по приемане, вписване и отработване на сигналите и да оказват при нужда съответна методическа помощ. Обратна информация ще се подава към центъра в ГДНП.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че сигнали могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия 02/9011298, e-mail адрес: [email protected], както на място в ОДМВР и районно управление (на МВР).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР