София. Объркахме се в последните дни с какъв статут е

...
София. Объркахме се в последните дни с какъв статут е
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Партиите трябва да бъдат принципни и последователни – БСП дава пример в това отношение

София. Объркахме се в последните дни с какъв статут е Борисов. Днес е отпускарят в болнични Борисов. Ако новината за интервенцията е истина, поисквам му бързо излекуване. Това съобщи зам.-председателят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров в " Денят онлайн " по Nova News, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .

Той съобщи, че резервира сдържан песимизъм, тъй като от левицата са ставали очевидци на доста случаи, в които Борисов е намирал метод да избяга от конституционното си обвързване за доклад пред Народното събрание. Социалистът акцентира, че министър председателят в оставка повече от година и половина не е идвал в Народното събрание и незабавно би трябвало да бъде комплициран завършек на тази процедура.

По думите на Зафиров е нужно ръководещите в оставка да дадат пояснение за назначения и преназначения в държавните институции, които се случват. Зафиров установи със страдание, че предлагането на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ за прекъсването на тези процеси, не е било гласувано в Народното събрание.

„ Всяка партия би трябвало да съобщи стои ли зад думите си по повод демонтажа на ГЕРБ или всичко е било видимо “, сподели още Зафиров.

„ Партиите би трябвало да бъдат кардинални и поредни – Българска социалистическа партия дава образец в това отношение. Не сме мръднали и на сантиметър от това, което приказваме в последните 4 години “, безапелационен бе Зафиров.

Според него всичко в този миг е в ръцете на втората политическа мощ: „ Надеждата и апелът ни е да положат старания, с цел да има България устойчиво ръководство, тъй като ни чакат тежки месеци. “

На въпрос за поддръжка на бъдещо държавно управление, Зафиров съобщи: „ Ако това е ръководство по политики и съблюдава избрани политики, които сме заложили в нашата стратегия, то тогава бихме го подкрепяли. Най-важното е да подсигурява битка с рецесиите – здравна, икономическа, обществена рецесия “.

Той подчертава върху това, че от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ към този момент са внесли законопроекти, съответстващи на програмата им, измежду които Закон за възрастните хора, Кодекс за общественото обезпечаване, промени в Закона за обществените финанси, помощи за млади майки с деца.

„ Каквото и да се случва е необходим разговор. Най-важното е да има дейности, разпределени във времето, които да дадат посоката, в която ще вървим “, уточни депутатът от левицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР