София. Няма промяна в българската позиция за Република Северна Македония. Това

...
София. Няма промяна в българската позиция за Република Северна Македония.
Това
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: Няма промяна в българската позиция за Република Северна Македония

София. Няма смяна в българската позиция за Република Северна Македония.
Това сподели министър-председателят в служебния кабинет Стефан Янев в отговор на въпрос на Виктория Василев аот " ИТН " за позицията на България за Република Северна Македония, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Няма смяна в българскаа позиция за Република Северна Македония. Няма нещо, което обществеността да не знае, в това число през вчерашния ден на Министерски съвет приехме позиция на българското държавно управление, което ще бъде показана на Съвета по общи въпроси идната седмица в Брюксел.

Той уточни, че медийният възторг, демонстриран от непознати медии, не би трябвало да бъде коментиран в дълбочина в българския парламент.

Той обърна внимание, че позицията на Бългаия за Република Северна Македония и целия район на Западните Балкани е непрекъсната и неизменима. " Нашата позиция е, че освен Република Северна Македония, а и Западните Балкани заслужават совето европейско бъдеще и България през годините а давала своя принос в подготовката на тези страни в техния път към европейското бъдеще ", сподели още Стефан Янев.

Служебният министър-председател изрази вяра да се откри разговор със Северна Македония и да се преодолеят разликите, с цел да може да се даде дата за първата конференция и да стартират договарянията на страната с Европейски Съюз.

Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР