София. Няма да допуснем през медиите да се печелят процедури

...
София. Няма да допуснем през медиите да се печелят процедури
Коментари Харесай

Заместник-министър Велик Занчев: Няма да допуснем през медиите да се печелят процедури в държавни дружества

София. Няма да допуснем през медиите да се печелят процедури в БДЖ или в друго държавно сдружение. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев, по отношение на обществени изказвания от частни компании, участници в процедури за поправки на локомотиви, оповестиха от пресцентъра на Министерство на превоза .
„ За да потеглят влаковете в точния момент, би трябвало да има изрядни локомотиви и вагони. Искам да си дадем ясна сметка, че БДЖ е националният жп транспортьор, той е институция. Не може да се плюе, без да има доказателства. Не би трябвало частни компании, които се борят за работа на жп пазара, през медиен напън да се пробват да излязат напред по един или различен метод. Може би тези сдружения целят БДЖ да тръгне в друга посока “, сподели още заместник-министър Занчев.
Той добави, че на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД му е нужна компания, която предлага най-хубави условия като качество и експедитивност на осъществяване на услугата. Заместник-министърът акцентира, че в процедурите могат да вземат участие компании от целия Европейски съюз. „ За съответната поръчка, за която се приказва министър Ивайло Московски разпореди инспекция, която е с къс период. Ако тя откри каквито и да било нарушавания, свързани с нея, процедурата ще бъде незабавно прекъсната и длъжностните лица, които са си го разрешили, ще бъдат строго осъдени. Това е кавга сред три търговски сдружения, които са частни. Те имат цялостната опция да вземат участие във всички процедури в БДЖ “, сподели още той.
„ Въпросът е кой е по-конкурентоспособен и кой ще даде най-хубава цена и качество. Има си процедура и в нейните рамки могат да се решат всички разногласия. Държим да има спортна процедура и да вземат участие повече компании “, разяснява Занчев.
Според него главната причина за тези офанзиви e това, че управлението на БДЖ е съумяло да избави сдружението от банкрут. Предстои да бъдат погасени задълженията, насъбрани преди 2009 година, приготвя се процедура за нов преносим състав, текат процедури за ремонт, добави още Занчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР