София. Нормалната международна практика е първо да се подпише коалиционно

...
София. Нормалната международна практика е първо да се подпише коалиционно
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев, БСП: В една бъдеща коалиция трябва да е ясно кой какви отговорности поема

София. „ Нормалната интернационална процедура е първо да се подпише съдружно съглашение и по-късно да се водят диалози за министерски постове. В една бъдеща коалиция би трябвало да е ясно кой какви отговорности поема и какви благоприятни условия в процеса на ръководство има “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия определеният за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев, оповестиха от Българска социалистическа партия.

По думите му създаването и подписването на такова съглашение е наложително. Според него първото е трябвало да се види кои са разликите и кои са общите цели. „ Ако в общите цели нямахме същетсвени другия, има разлики в инструментите и татиката, които се оферират, за чия сметка ще бъде постигането на тези цели и кой какви ползи пази в българското общество “, акцентира социалистът.

Той уточни, че за това и Народното събрание е разнолик, тъй като всяка партия съставлява разнообразни групи от обществото.

Проф. Гечев бе безапелационен, че е трябвало първо да се обсъдят стратегиите, да се види общото и особеното, да се разиска дали може да се преодолее особеното и да се приготви съдружното съглашение. По думите му има предпочитание за сформиране на постоянно държавно управление съгласно партиите взели участие в договарянията.

Гечев разяснява, че едвам след сключване на съглашението ще се реши съгласно парламентарната тежест на всяка партия какъв брой министерски кресла тя ще получи и ще се приказва за съответни имена. „ Оснвното би трябвало да е потенциалът на съответния претендент и дали той има нужния опит и качества да реализира политиката, зад която стои обединението, освен неговата партия “, заключи проф. Румен Гечев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР