София. Ние стартираме координационни срещи между ръководството на БСП и

...
София. Ние стартираме координационни срещи между ръководството на БСП и
Коментари Харесай

Деница Златева, БСП: Стартираме координационни срещи между ръководството на партията и нашите представители в Европейският парламент

София. Ние стартираме координационни срещи сред управлението на Българска социалистическа партия и нашите представители в Европейският парламент. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева на конференция в централата на партията, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . " Тъй като в идващите няколко месеца предстоят много чувствителни и значими за България тематики да бъдат обсъждани в европейските институции. Знаете, че по време на акцията за европейските избори доста в детайли разписахме нашите цели и начертахме тези червени линии, които представителите ни в Европейският парламент няма да минават, националните ползи, които ще пазят. Днес очертахме няколко съществени целта във взаимоотношението и работата на делегацията ни. На първо място това е идното разискване на Пакета „ Мобилност “. Вчера имаше гласоподаване в комисията по превоз в Екологичен потенциал ", посочи тя.
" Втората тематика, която е доста значима за нас, тя е обвързвана с Брекзит. Преговорите по излизането на Англия от Европейски Съюз и в частност, българските жители, които живеят във Англия, при двата сюжета – дали ще излезе Англия със договорка или без договорка. Следващият бюджет на Европейска комисия 2021 – 2027 година - ние доста ясно сме разписали, че ще настояваме за опазване на кохезионната политика, на увеличение на размера на средствата, които ще бъдат предоставени на България. Тази тематика е доста директно обвързвана с Брекзит ", добави Златева.
" Още една сензитивна за страната ни тематика, това е промяната в областта на миграционната политика на Европейски Съюз. Още повече - заявките, които бяха направени след срещата на президента Макрон и президентът на Италия Конти. Липсва ни някак си националната ни позиция. Надявам се, че държавното управление ще отбрани българският интерес по време на диалозите свързани с промяната. Не на последно място по значимост е новата Европейска прокуратура. След гласуването през вчерашния ден в комитета на представителите на държавите-членки за Лаура Кьовеши ние чакаме старт на едно дейно следствие на злоупотребите с европейски средства, което е от голям интерес за българските жители, защото имаме редица образци. Основен приоритет в работата на нашите евродепутати е приемането ни в Шенген и всички дейности, които могат да подхващат те като членове на Екологичен потенциал. Категорично не одобряваме това лакатушене в позицията на премиера на страната ", сподели още зам-председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР