София. Настояваме външният имнистър да извика посланика на САЩ и

...
София. Настояваме външният имнистър да извика посланика на САЩ и
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Настояваме външният имнистър да извика посланика на САЩ и да реагира много остро на бруталното вмешателство в нашите вътрешни работ

София. Настояваме външният имнистър да извика посланика на Съединени американски щати и да реагира доста остро на бруталното вмешателство в нашите вътрешни работи. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков по време на конференция по отношение на писмата на двама американски сенатори за РепубликА Северна Македония, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
Доц. Кючуков доста ясно сподели - това е неприемливо. Когато нашите държавни институции си мълчат в такива случаи, удостоверяваме тезата, че не сме страна, а територия. Трябва да се научим да пазиме националното си достойноство, откакто 10 години сме не запомнили този метод на държание.

Румен Петков разяснява и тематиката с договарянията за държавно управление.
Той приветства силата и резултатите от някои от съвещанията на работните групи. " Много човешки настоятелно апелирам участниците в тези съвещания, да приказват между тях, а не на публиката. Хубаво е, когато има неприкритост, хубаво е, когато обществото е част от диалозите ", добави още той.
По думите му за това най-ярък образец е първата работна група за правосъдната промяна.

Според него е нужно идващото Народно заседание да инициира Съвет по пнатасъдната промяна. Той акцентира, че съставът на Министерство на вътрешните работи да бъде укротен, че не се възнамерява заледяване на заплатите.
По думите му нов орган с всички проверяващи функционалности, подслушване и следене, е закононарушение към демокрацията и вътрешната сигурност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР