София. Настояваме точката за промяна на Закона за бюджета, включваща

...
София. Настояваме точката за промяна на Закона за бюджета, включваща
Коментари Харесай

Валери Симеонов, НФСБ: Точката за партийните субсидии да бъде оттеглена и гледана на коалиционен съвет

София. Настояваме точката за смяна на Закона за бюджета, включваща въпроса за партийните дотации, да бъде оттеглена, да не се гледа на следващия ден и да бъде сложена за разискване на Коалиционен съвет. Това съобщи водачът на НФСБ и съпредседател на „ Обединени патриоти ” Валери Симеонов в предаването „ Лице в лице ” пред Цветанка Ризова, оповестиха от пресцентъра на НФСБ .
По думите му един комплициран въпрос е бил подхванат непринудено, не изключително премислено и преждевременно от страна на ГЕРБ. И това не е било разисквано, нито коментирано на Коалиционен съвет с „ Обединени патриоти ”.
„ И в случай че запазихме от благовъзпитание няколко дни безмълвие, то това, което се случи през вчерашния ден към този момент минава всевъзможни граници. А това, което се случи през вчерашния ден беше срещата на ГЕРБ с Движение за права и свободи. Днес към този момент има детайлности към параметрите на тази договорка, в случай че мога по този начин да я нарека като резултат от извършените договаряния. Движение за права и свободи ще упорства за смяна на Данък добавена стойност, като икономисаните средства да бъдат ориентирани към безвъзмездни детски градини ”, уточни Валери Симеонов.
„ Ние обаче сме се подписали под един документ, наименуван „ Програмни цели ”, където ние искахме да има смяна, намаление на Данък добавена стойност за разнообразни артикули, защото считаме, че това е верният ход за облекчение на относително тежкото състояние на най-нисшите обществени пластове ”, напомни Валери Симеонов. По думите му това не е било признато. Нещо повече – след тежки договаряния в съдружното съглашение е записано, че ставката за Данък добавена стойност по време на ръководството на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” няма да бъде променяна.
„ Без каквато и да е консултация, през днешния ден ние научаваме, че тази ставка ще бъде изменена след сделка с Движение за права и свободи ”, акцентира Валери Симеонов.
На второ място той уточни, че въпроса за безплатните детски градини е записан в Програмата за ръководство на съдружното държавно управление на ГЕРБ и „ Обединени партиоти ” като задача, която би трябвало да бъде осъществена до края на мандата. „ Сега обаче тя е импортирана като самодейност на Движение за права и свободи и, доколкото разбирам – разисквана и утвърдена от ГЕРБ.
Не е ясно кой ръководи България? Каква е волята на гласоподавателя и тя спазена ли е? Има ли смисъл от съдружно съглашение? Има ли смисъл от вдишване на отговорността за присъединяване в ръководството, тъй като такава отговорност и негативи всеки един от участниците поема? Кой е съдружният сътрудник на ГЕРБ? Днес сме ние, само че на следващия ден – не се знае. Така водачът на НФСБ и съпредседател на „ Обединени патриоти ” даде да се разбере, че и пред ръководещата коалиция към този момент е застанала една огромна въпросителна.
„ Явно има преориентация на огромната партия към нов съдружен сътрудник. По тази причина през днешния ден изрично сме сложили въпроса за отсрочване на тази точка и слагане на разискването й на Коалиционен съвет. Надяваме се нашите правилни апели да бъдат чути и въпросът за дотациите да не бъде гледан на следващия ден ”, уточни Валери Симеонов.
Според него приемането на разновидността лев дотация и безкрайно финансиране ще значи в България да се образуват две, най-много три партии. Двете сигурни са ГЕРБ и Движение за права и свободи, и ненапълно – Българска социалистическа партия.
„ Трябва да разбираем нещата на хората просто, не да ги баламосваме с всякакви американски модели. Защото у нас американският модел ще стане афганистански ”, сподели Валери Симеонов. „ Кой бизнес или компания ще посмее да даде публични средства на опозиционна партия или дребна партия като НФСБ ”, зададе риторичен въпрос Валери Симеонов и добави: „ Ще го разкатаят от инспекции за нула време и с бизнеса му е завършено ”. По думите му бизнесът ще спонсорира единствено тази партия, която е на власт. Днес това са ГЕРБ като ръководеща партия и Движение за права и свободи, която към момента има въздействие и наличие във властта – в земеделието, горите, енергетиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР