София. Налице е липса на диалог между вътрешния министър Валентин

...
София. Налице е липса на диалог между вътрешния министър Валентин
Коментари Харесай

Красимир Янков, БСП: Липсва диалог между вътрешния министър Валентин Радев, служителите от системата на МВР и функционалните звена към нея

София. Налице е липса на разговор сред вътрешния министър Валентин Радев, чиновниците от системата на Министерство на вътрешните работи и функционалните звена, работещи към нея. Това сподели пред Радио „ Фокус “ Красимир Янков, депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ и член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, във връзка поисканата от левицата оставка на вътрешния министър. Според него министър Радев не се е срещнал в дълбочина с естеството на работа на Министерство на вътрешните работи, дирекциите и структурните звена.
„ Задачите и целите, които се извеждат от политическото управление, които са функционалности на министъра на вътрешните работи, са водещи, когато става въпрос за работа на министерството. Да му напомня, на министър Радев, че има освен следващи дейности, след определяне на закононарушение, което към този момент правораздавателната система сработва за разкриването, само че има и предварителна защита, профилактика, попречване на закононарушение. Неразбирането на функционалностите на Министерството на вътрешните работи от политическото лице и политическото управление прави неприспособим самият министър на вътрешните работи “, изясни Красимир Янков. Той прикани властта да постави старания за реализиране на работеща система за сигурност с ясно регламентирани функционални звена, която да бъде откъсната от политическата среда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР