София. На Национална предизборна среща в НДК ГЕРБ събра политическия

...
София. На Национална предизборна среща в НДК ГЕРБ събра политическия
Коментари Харесай

ГЕРБ стяга редиците за изборите, лидерът Бойко Борисов разкритикува съпротивителната сила на партията

София. На Национална предизборна среща в НДК ГЕРБ събра политическия си хайлайф. Партията стартира подготовката за идните европейски избори през май, както и за локалните избори. Националният избирателен щаб на ГЕРБ към този момент утвърди напътствията за съставяне на предизборните щабове за идните избори. Започват и общински събрания, на които в период до 20 февруари би трябвало да бъдат номинирани претендентите за евродепутати от ГЕРБ. На европейските избори българите ще изберат 17 депутати, които да влязат в Европейския парламент. В момента ГЕРБ има шестима евродепутати. До 30 юни всяка конструкция на ГЕРБ би трябвало да предложи претенденти за общински съветници. От ГЕРБ оповестиха, че кметове и общински съветници ще се издигат след разбор на постигнатите резултати във всяка община. В цялата страна общинските съветници на ГЕРБ са 1727, а кметовете са 129. Диалозите под мотото „ Европа в нашия дом “ ще стартират на 12 февруари от Великотърновския университет.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува министрите, депутатите и кметовете от партията. Той попита къде е съпротивителната им мощ и за какво поддръжката за ГЕРБ спада. Според него министрите не доглеждат това, което вкарват в Народното събрание, а депутатите и кметовете не пазят тематиките си пред обществото. „ Да не приказваме за случаите, когато министри, кметове и депутати си трансферирате виновност едни на други - кой печели от това? “, разяснява Бойко Борисов. Той даде образец с акцията против санирането. „ Ако не е правилно, за какво си мълчите - за какво не се съпротивите “, попита Борисов кметовете. „ Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас “, посочи водачът на ГЕРБ. Той обърна внимание, че хората желаят правдивост и не обичат елитарни партии, по тази причина ГЕРБ би трябвало да внимава дали не се е трансформирала в нещо такова, а в случай че не е - да не го позволява. Бойко Борисов напомни, че народът е давал доверие на ГЕРБ избор след избори, само че бързо е не запомнил какво е направила партията. „ Всеки един би трябвало да се замисли, за какво ни избраха преди 10 години, за какво ни връщаха толкоз пъти и къде е грешката. Трябва да си я изправим на мига “, съобщи Борисов. „ Ако има неточност, незабавно да се поправи. Излизате казвате - да, мислихме го едно, излезе друго, ще го изправим “, разяснява той. Бойко Борисов акцентира, че хората ще дадат по-голямо доверие на ГЕРБ, единствено в случай че се вземе поука от слабостите. „ Чуйте ме, обичам ви, само че не е даденост това. Факт е, че Българска социалистическа партия с тези провалени политици, гонени от ръководството, ни приближават “, обърна се той към членовете на ГЕРБ. „ Ако не ви светне алена лампичка, ще ви светна синя “, съобщи Борисов.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че партията е най-хубавата организационна конструкция в България и най-хубавата платформа за решение на проблемите в районите. „ Тази година за нас няма лято, време е за непоклатимост, която можем да покажем единствено при отличен резултат на европейските избори “, уточни Цветанов. Той предизвести, че съперниците на ГЕРБ ще бъдат безкомпромисни в представянето на подправени вести по време на идните избори, с цел да манипулират обществото. Цветанов акцентира, че на локалните избори ГЕРБ би трябвало да покаже мощ, еднаквост и капацитет. Според него партията има действителна опция да завоюва локалния избор в още 30-40 общини.
Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов съобщи, че ГЕРБ потегля към нова победа на европейските избори със скоростта на F-16. Той изрази твърдата поддръжка на ГЕРБ за бъдещата листа за евродепутати, за ЕНП и претендентът за ръководител на Европейска комисия Манфред Вебер. Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова обърна внимание, че популизмът се ускорява от всички страни и е съпроводен с груби операции и откровени неистини. „ Трябва да сме почтени с жителите - какво успяхме да създадем и какво не и къде сме сбъркали, и по какъв начин да продължим да променяме градовете, по този начин, че всички да живеят по-добре “, прикани Фандъкова.
„ По-силни граници и по-силна стопанска система, с помощта на ГЕРБ и на Бойко Борисов - тъкмо това ЕНП предлага на Европа “, съобщи водещият претендент на ЕНП Манфред Вебер във видеообръщение към ГЕРБ. Той уточни, че ЕНП би трябвало да върне Европа назад на хората, да им даде действителен глас за бъдещето. „ Европа има потребност от водачи като премиера Бойко Борисов, от постоянна и разрастваща се България “, разгласи българският еврокомисар Мария Габриел . Тя посочи, че България на ГЕРБ е дейна, говореща с един глас в трите европейски институции, оформяща бъдещето на Европейски Съюз.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР