София. На лицето Северин Красимиров са повдигнати задочно обвинения в

...
София. На лицето Северин Красимиров са повдигнати задочно обвинения в
Коментари Харесай

Гл. прокурор Сотир Цацаров: Две задочни обвинения са повдигнати на Северин Красимиров

София. На лицето Северин Красимиров са повдигнати задочно обвинявания в две закононарушения. До този стадий, ние не може да твърдим, че убийството е обвързвано с професионалната й активност. Това сподели по време на брифинг в Министерски съвет основният прокурор на Република България Сотир Цацаров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . цацаров изрече съболезнования на околните на Виктория Маринова. " Редно е да се каже признателност на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, ангажирани със случая. Благодарности на всички мои сътрудници прокурори и съдии на Окръжен съд Русе, на специалистите от Министерство на вътрешните работи, криминалисти психолози и полиция на Федерална полиция Германия, за цялостното подпомагане, което беше оказано през вчерашния ден “, сподели той. По думите му това дейностите през вчерашния ден са траяли 6 часа. „ За къс интервал от време бяха осъществени голям брой дейности по следствието, с целия запас на Министерство на вътрешните работи бяха събрани голям брой доказателства, които в последна сметка до сегашния миг водят до извода за виновност на лицето “, посочи Сотир Цацаров.
Той изясни, че на лицето са повдигнати задочно обвинявания в две закононарушения. „ Първото от тях е обезчестяване, съвкупление с лице от женски пол, като е принудил това със мощ и довел до безпомощно положение. Изнасилването е изключително тежък случай, като плануваното от Закона наказване е отнемане от независимост от 10-20 година повдигнато е задочно в наличието на юрист и обвиняване за съзнателно ликвидиране осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод за жертвата “, изясни още основният прокурор. По думите му за това закононарушение Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор, или пожизнен затвор без подмяна. „ С оглед открития факт, че лицето е напуснало страната на 7 октомври 2018г. в 14.02 часа
през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ и откритото след това негово местонахождение, са задействани всички механизми на Международната правна помощ ", изясни Цацаров. Той сподели, че не се изключва каквато и да е версия по следствието.
„ Пред арбитър бяха разпитани голям брой очевидци, в това число и на сътрудници на умрялата Виктория Маринова, както и продуцент на предаване. До този стадий, ние не може да твърдим, че убийството е обвързвано с професионалната й активност.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР