София. На 30 септември кметът на София Йорданка Фандъкова удостои

...
София. На 30 септември кметът на София Йорданка Фандъкова удостои
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова отличи с плакети Световните шампиони по стрийт фитнес

София. На 30 септември кметът на София Йорданка Фандъкова удостои с плакети на Столична община Световните първенци по стрийт фитнес. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Кметът Фандъкова поздрави Цвети Станева и Даниел Христов, както и Световната вицешампионка - Жасмина Свиленова, които участваха в Световния шампионат по стрийт фитнес в Москва на 5 септември.

Успехите на първенци като вас притеглят към спорта доста деца и младежи. Столична община поддържа спортните клубове и развиването на детско-юношеския спорт, където се откриват и основават бъдещите първенци в спорта. Продължаваме да влагаме в създаване на спортни обекти, на открити стрийт фитнес площадки, като единствено тази година са планувани 7 в разнообразни региони на града, сподели кметът Фандъкова.
На церемонията в Столична община участваха и именитият Йордан Йовчев – ръководител на спортния клуб и Цветан Георгиев – изпълнителен шеф на Спортен клуб „ Стрийт уоркаут България “. При изключителна конкуренция българските участници в Москва демонстрираха професионални умения и отлична дисциплинираност.

С плакет от кмета Фандъкова бе почетен и Едмонд Назарян, наследник на двукратния олимпийски първенец Армен Назарян. Едмонд е притежател на годишната премията на кмета на Столична община за 2021г. Тя му бе връчена за завоювано първо място на Европейското състезание по класическа битка за мъже и като притежател на купата „ Талант на десетилетието “ на юбилейното издание на Фондация „ Енчо Керязов “. Сред другите му триумфи са повторен европейски първенец за кадети, сребърен и бронзов медалист от Световното състезание за кадети, трето място на Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 година и доста републикански трофеи. Всяка година кметът на София дава премия на възпитаник с изявени способности в една от категориите „ спорт “, „ изкуство “, „ обучение “, в осъществяване на Решение на СОС.

Столичната община и фондация „ Енчо Керязов “ имат дългогодишно съдействие в поддръжката на гении в спорта.

По стратегии на Столична община се построяват стрийт фитнес площадки. Те са извънредно привлекателни за младежите, а практикуването на този спорт образува редица качества като непримиримост, дисциплинираност и воля, споделиха спортистите.
През последните 10 години в София са построени над 80 площадки за занимания по махленски фитнес. Тази година ще бъдат построени в регионите Връбница, Красна поляна, Люлин, Младост, Подуяне и други

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР