София. Министерският съвет прие Решение за обявяване на имот -

...
София. Министерският съвет прие Решение за обявяване на имот -
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

София. Министерският съвет одобри Решение за оповестяване на парцел - частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ - гр. Русе, за парцел - обществена държавна благосъстоятелност. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Имотът все още се употребява по предопределение за обезпечаване на подобаващи условия и действия при провеждането на образователния развой в държавното спортно учебно заведение. Промяната в статута на парцела - от частна държавна в обществена държавна благосъстоятелност, кореспондира с условието на член 302 от Закона за предучилищното и учебното обучение, според който държавните недвижими парцели, предоставени за ръководство на държавните учебни заведения, са със статут на обществена държавна благосъстоятелност.

Министерският съвет дава правото на ръководство върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност на Държавна организация „ Електронно ръководство “. Имотът, предмет на предлагането, се намира в гр. София, регион „ Витоша “, ул. „ Витошко лале “ № 16, и съставлява двуетажна постройка, със застроена повърхност 1027 кв. м. Имотът е нужен по отношение на развиване на електронното ръководство и реализация на план за създаване на „ Национален сложен център и мрежа за мониторинг, надзор и ръководство “. Комплексът, който е предопределен за потребностите на централните държавни органи и е стратегически обект със особено предопределение, със задания по застраховане на националната сигурност, го прави подобаващ за осъществяване на стратегическите цели на организацията.

Правителството разгласи парцел - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност и го трансферира на община Свиленград, която ще обезпечи още едно противопожарно хранилище, оборудвано с нужните типове машини и принадлежности. Имотът с повърхност 987 кв. м се намира в с. Дервишка могила, околност „ Богданчец “ и в него е издигнатата двуетажна постройка „ Опорен пункт за поддържане “ с повърхност 74 кв. м.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР