София. Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2

...
София. Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2
Коментари Харесай

Осигурени са над 2,6 млн. лева за възстановяване на инфраструктурата на летище „Русе“ и за осигуряване на неговата експлоатационна годност

София. Министерският съвет утвърди спомагателен трансфер в размер на 2 665 500 лева по бюджета на Община Русе, предопределени за дотъкмяване на дейностите по възобновяване на инфраструктурата на летище „ Русе “ и обезпечаване на неговата експлоатационна валидност. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Летище „ Русе “ има стратегическото значение и забележителен капацитет за напредък като неговото възобновяване ще окаже значително влияние върху икономическото развитите на целия район. Средствата са предопределени за осъществяване на техническите условия, което ще разреши възобновяване на полетите още при започване на 2022 година

Стратегическото разположение на град Русе е основен фактор и възобновяването на активността на летището ще способства в огромна степен за развиването на района и за реализиране на по-интегрирана и уравновесена съгласуваност сред типовете превоз.

Стратегическото местонахождение на аеропорта дава опция за съчетание на железопътен, сухопътен, воден и въздушен превоз, което е главен приоритет в политиката на държавното управление в този бранш.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР