София. Министерски съвет приехме дългоочаквания Закон за колекторските фирми. Това

...
София. Министерски съвет приехме дългоочаквания Закон за колекторските фирми. Това
Коментари Харесай

Вицепремиерът Нинова: МС прие Закон за колекторските фирми, който ще защити българските граждани

София. Министерски съвет приехме дълго чакания Закон за колекторските компании. Това съобщи на ексклузивен брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, който бе импортиран напълно по самодейност на Министерството на стопанската система и промишлеността, оповестиха от Министерството . Вярваме, че с него решаваме един също дълго отлаган проблем, както и въпроса с дългогодишния тормоз и напън върху хиляди консуматори. Много пъти е юридически опит този Закон да бъде обсъждан в Народно заседание, само че постоянно се е препъвал. Допускам поради доста основни финансови ползи, защото става въпрос за оборот от към 4 милиарда лева
Радвам се, че с държавното управление имаме политическата воля и решителност, с цел да решим този проблем. Още през днешния ден законът ще тръгне към Народното събрание. Също по този начин, имам вяра, че ще бъде признат от Народното събрание, тъй като е авансово съветван с четирите парламентарни групи от ръководещото болшинство, съветван е с голям брой потребителски организации, с омбудсмана. Направихме доста необятно публично разискване, благодаря на всички сътрудници и специалисти, които се включиха в изработването на закона.
Ще ви кажа няколко съществени неща от Закона, с които в действителност ще помогнем на хиляди консуматори.

1. Фирмите, които ще извършват тази активност, ще подлежат на регистрация, до в този момент нямаше такава и безусловно самоволно и от юридически, и от физически лица се събираха вземания.
2. Тези компании ще би трябвало да имат капитал от 500 000 лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР