София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов проведе

...
София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов проведе
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов проведе работни срещи с БАБХ във връзка с готовността за реакция в случай на усложнената епизоотична обстановка заради инфлуенца по птиците

София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов организира работни срещи с управлението на Българската организация по сигурност на храните и шефовете на регионалните дирекции по сигурност на храните. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Направен беше обзор на ограниченията и готовността за реакция по отношение на усложнената епизоотична конюнктура по отношение на болесттите инфлуенца по птиците (птичи грип) и Африканската чума по свинете.
Във връзка с установеното огнище на 13 юни на високопатогенна инфлуенца по птиците в животновъден обект за развъждане на кокошки-носачки в с. Дончево, обл. Добрич са подхванати ограничения за профилактика, ограничение и очистване на заболяването. Засилени са инспекциите за биосигурността на фермите за птици в цялата страна. При несъответствия се издават наставления и се сформират актове.
Беше показана и настояща информация за Африканската чума по свинете. От началото на месец юни болестта доближи на 160 км от границите на България, в румънската област Тулча. Предприемат се превантивни ограничения като понижаване на популацията от диви свине, засилен надзор и проучвания на проби. Провеждат се и образования на ловците за различаване на признаците на Африканската чума по свинете.
В срещите участваха и зам.-министрите Цветан Димитров и Атанас Добрев, управлението на Изпълнителната организация по горите, шефовете на държавните горски предприятия, както и представители на Центъра за оценка на риска по хранителната верига.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР