София. Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с представители на Организациите за управление на туристическите райони

София. Министърът на туризма Стела Балтова организира работна среща с представители на Организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР). Основен фокус в полемиката бяха съответни начинания за подкрепяне на активността им и ограничения, които да покачат успеваемостта им. В събитието участваха още заместник-министрите на туризма Даниела Стоева и Мария Белколева, както и ръководителите на дирекции в институцията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.

„ Подготвили сме промени в Закона за туризма, които ще разрешат ОУТР-тата да станат по-самостоятелни организации ”, заяви министър Балтова. Тя уточни още, че се планува в бюджета за идната година да бъдат планувани средства, които да се насочат целево към тях. И посочи, че по този метод се чака организациите да подобрят административния си потенциал и резултатите от работата им да станат по-видими.

Министърът осведоми още, че на формалния туристически уебсайт на България е изработен тематичен раздел, в който да бъде оповестена съответна информация за тях. И акцентира, че те ще са част от маркетинговата тактика на министерството. Организациите вършат имиджа на даден регион и извеждат неговата уникалност, разяснява още министърът.

По време на срещата стана ясно, че Министерството извършва два плана по оперативна стратегия, които могат да са в поддръжка на активността на ОУТР-тата. Единият е ориентиран към административния потенциал, а другият планува сериозна рекламна акция, която да се осъществя през идната година. Заложено е и създаването на тематичен уебсайт, който да бъде възложен на организациите.

Представителите на организациите поддържаха препоръчаната законодателна смяна, като подчертаха, че сходна стъпка е нужна и ще способства за работата им. Те сложиха въпроси, свързани с участието в организациите, като сложиха въпроси дали тя да бъде наложителна за разнообразни субекти, да вземем за пример места за настаняване, общини и районни сдружения. Очаква се в идващите дни те да изпратят съответни оферти за промени, а по-късно ще бъде направено и публично разискване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР