София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна

...
София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов се срещна с представители на Националния съвет на ромите в България и Световната ромска организация

София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов организира работна среща с представители на Националния съвет на ромите в България (НСРБ) и на Световната ромска организация (СРО). На срещата бяха разисквани ограничения за връщане на ромските деца в учебно заведение посредством създаване на спортни стратегии, опциите посредством спорт да се противодейства на отрицателните зависимости измежду младите роми и тяхната интеграция в обществото, оповестиха от Министерството .

Председателят на НСРБ Петко Асенов срещна министър Кузманов с план за основаване на „ Национална ромска академия “ и опциите за връщането на ромските деца в учебно заведение посредством създаване на спортни стратегии. Те включват срещи със спортни посредници, разбор в кои спортове ромските деца показват качества и фокусиране върху тях, образуване на безвъзмездни тренировки за деца от обществено слаби фамилии. Петко Асенов изтъка, че тематиката е от извънредно значение за повишението на просветителния стандарт измежду ромските деца.

На срещата в ММС участваха и специалистите от СРО Нонка Матова, сребърна медалистка по спортна пукотевица от Олимпийските игри в Барселона 1992 година и акад. проф. Стойчо Симов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР