София. Милена Милтенова, КАП и Йордан Арабаджиев, СМП, отговарят на

...
София. Милена Милтенова, КАП и Йордан Арабаджиев, СМП, отговарят на
Коментари Харесай

БЕНОВСКА ПИТА: Превозвачите: Не искаме оставката на Караджов, Събев и Василев! Искаме оставката на цялото правителство! Като работодателите!

София. Милена Милтенова, КАП и Йордан Арабаджиев, СМП, дават отговор на въпроси на Илиана Беновска след съвещание на Комисията по превоз и известия от 12-ти май 2022 година, излъчено непосредствено в youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz.



Илиана Беновска: Основното, което господин Събев сподели, е, че се е осъдил на 4 години общественополезен труд и няма яд към вас! Отнася се държавнически към казуса! И другата седмица, както сподели Асен Василев, ще имате финансов план по какъв начин да се оформят връзките с вас. Каза също по този начин, че дотациите и компенснациите ви се изплащат постоянно. И вероятно, в случай че бъдат ревизирани след обзор, това ще стане с смяна на бюджета!

Магдалена Милтенова: Аз ще стартира в обратна посока. Много значимо е във връзка с внушението, което се прави в обществото, че ние взимаме някакви безчетни милиони пари! Ще ви предоставим, аз желая да благодаря през вас и на господин Свиленски, който постоянно е бил пореден. Той доста ясно сподели, че в годините обратно ние постоянно сме били недофинансирани! Тоест това, че сега министър Събев твърди, че в сектора се наливат милиони левове и те са безцелни, безпредметни или каквото и да е там – не, не е правилно!

Илиана Беновска: Това не го сподели!

Магдалена Милтенова: Каза го вътре, ние го чухме! Каза го вътре, вие го чухте също. Колко милиони левове се дават за този превоз. Ще ви оставим една информация, с цел да не губим време. Около 40% до 50% най-много за предходната година са заплащали до по-миналата. Не, няма план! Има план, по който се заплащат два курса на ден на междуселищните линии!

Илиана Беновска: Г-н Арабаджиев, тук пред нас министър Събев сподели, че няма нищо персонално, че той се отнася държавнически към въпроса и няма яд към вас!

Йордан Арабаджиев: Представете си, че най-големите превозвачи в страната са сложени на колене от репресията на държавната машина, какво ще си намерения всеки един по-малък транспортьор!

Магдалена Милтенова: Искам да довърша тематиката за инспекциите! Проблемът не е в инспекциите! Проблемът не е в това, че идват да ни ревизират! Добре пристигнали са всички държавни институции да ни ревизират! Проблемът е в това, че има писмо от изпълнителния шеф на автомобилна администрация, в което се споделя – на ротационен принцип ще получавате лист с компаниите, които да бъдат тествани. Това не значи да занижите контрола към останалите компании. Това писмо е изпратено на 9-ти май, ден преди митинга. Защо министър Събев не стартира тези инспекции на 1-ви януари тази година? Ние сме били тук и тогава!

Илиана Беновска: Вие сте правист, ще го дадете ли това на прокуратурата?

Магдалена Милтенова: Да, наложително! Сигналът се приготвя сега, наели сме юристи. В момента се приготвя сигнала против тези репресивни ограничения!

Илиана Беновска: За „ Автомобилна администрация “, по този начин ли?

Магдалена Милтенова: Да, господин Палагачев евентуално е подписал това писмо! Оттам нататък, това, което е записано в това писмо и което е извънредно притеснително, е тъкмо това, че се стартират едни репресивни ограничения. Снимани са персоналните документи на водачите, снимани са ни транспортните средства. Извинявайте, аз няма по какъв начин да не съм в страст, когато се случва сходно нещо и когато още веднъж слушаме лъжи! Защото знаете ли, митингът не е политически! Лично аз на министър Събев му споделих на форума, този конгрес, който „ нелегитимните “ превозвачи, каквито той сега ни назовава, ние организирахме този конгрес под негова закрила. Ние го организирахме в партньорство. Тогава бяхме законните, тогава бяхме браншът! Сега, тъй като към този момент не сме комфортни на министър Събев – към този момент не сме браншът!

Илиана Беновска: Продължавате ли да желаете оставката на Събев, на Гроздан Караджов и на Василев?

Магдалена Милтенова: Ще ви кажа, само че дано единствено да довърша във връзка с инспекциите. Такова нещо, каквото се случва сега в демократична България, в никакъв случай не се е случвало! Ние сме правили доста митинги, само че аз желая министър Събев да Ви отговори – за какво на 9-ти май, господин Събев?! Защо не на 1-ви януари, за какво не на 1-ви февруари? Защо не започнахте тогава тези инспекции? Защо ги вършиме сега, когато хората стачкуват? Знаете ли, че сега се върви в гаражите на хората и те са заплашвани да не излизат на митинг?

Медия: Кой ги заплашва?

Магдалена Милтенова: ИА „ Автомобилна администрация “, в това число и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Вчера са се обаждали в Перник от престъпна полиция на наши сътрудници да ги питат дали ще вървят на митинга! Влизано е в гаражи в други градове, предупреждавани са да не вървят на митинга! Това обикновено ли е? Такава ли би трябвало да бъде страната?

Илиана Беновска: Продължавате ли да желаете оставките на Събев, Гроздан Караджов и Василев?

Магдалена Милтенова: Аз мисля, че, аз ще ви дава запис от нашия конгрес, на който конгрес споделих на господин Събев, когато сподели, че поддържа господин Караджов за ТОЛ системата. Аз споделих – нека разбирате господин Събев, че преди малко предизвикахте митинги! Ще ви го дам по-късно видеоматериала от тази среща! Така че нямаме политически претенции!

Илиана Беновска: Така че нямаме политически претенции?

Магдалена Милтенова: Нямаме политически претенции! От през вчерашния ден знаете, че имаме позиция на работодателските организации, към която позиция ние сме се включили. Не желаеме оставката на господин Караджов, не желаеме оставката на господин Събев, не желаеме оставката и на министър Василев! Но ще се присъединим към настояванията на асоциациите и на работодателските организации, които желаят оставката на цялото държавно управление, в случай че не се изпълнят нашите претенции!

Медия: Акцизът няма по какъв начин да ви бъде понижен и няма по какъв начин да ви бъдат дадени спомагателни пари, преди малко сподели това министърът! Какво ще се случи с вашите претенции оттук насетне? Какви ще бъдат вашите протестни дейности! И има ли диалози сред вас дейни и ползотворни?

Магдалена Милтенова: Вие видяхте, че министърът изрично отхвърли разговор, даже когато националният представител Мартин Димитров предложи разговор под формата на работни групи

Илиана Беновска: Не, преди малко министър Събев сподели, че е отворен да се направи такава комисия!

Магдалена Милтенова: Добре, дано да я създадат!

Илиана Беновска: Но сподели, че самодейността би трябвало да пристигна от комисията по превоз!

Магдалена Милтенова: Нека да я създадат!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР